SEGRE

Puigdemont assegura que no és a Bèlgica per demanar asil

Continuarà treballant des de Brussel·les per tenir "llibertat i seguretat" i pregunta a l’Estat si acceptarà els resultats del 21D

Puigdemont aquest dimarts a Brussel·les

Puigdemont assegura que no és a Bèlgica per demanar asilEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit aquest dimarts que no es troba a Brussel·les per sol·licitar asil polític a les autoritats belgues, sinó per "llibertat i seguretat". "No sóc aquí per demanar asil polític. Estic aquí a Brussel·les com a capital d’Europa. No es tracta de política belga. Sóc aquí per actuar amb llibertat i seguretat", ha afirmat Puigdemont durant una roda de premsa.

Puigdemont ha assegurat que "mai" abandonarà el govern de Catalunya, ha dit que accepta les eleccions autonòmiques del 21 de desembre i els seus resultats, i demana al Govern de l’Estat que faci el mateix. "Mai no abandonarem el Govern i continuem treballant", va dir Puigdemont en una compareixença davant la premsa a Brussel·les en la qual va preguntar al Govern de Madrid si respectarà el 21 de desembre els "resultats majoritaris de les forces independentistes".

El president també ha destacat que el Govern català va decidir donar prioritat a la "seguretat, la prudència i la moderació". "Davant d'unes dades contrastades que indicaven que el Govern espanyol plantejava una ofensiva altament agressiva i sense precedent contra el poble de Catalunya i funcionaris que es mantinguessin fidels al Govern legítim (...) divendres acordem que el Govern prioritzaria la prudència, la seguretat i la moderació," va dir Puigdemont en una roda de premsa a Brussel·les.

Carles Puigdemont també va afirmar que tornarà a Espanya "ràpidament" si hi ha "garanties" judicials. "Si hi ha garanties immediates i tracte just, si se'm garanteix un judici just amb separació de poders a Espanya, la qual cosa s'ha d'esperar d'un país europeu. Si és així, tornarem ràpidament", va dir.

Recupera la compareixença de Puigdemont (A partir del minut 21)

tracking