SEGRE

SUCCESSOS EUA

Almenys vuit morts en un atemptat a Nova York

A més d’una dotzena de ferits al ser atropellats de forma intencionada || Un detingut per amenaçar amb armes falses

Policies de Nova York amb una de les víctimes de l’atemptat.

Policies de Nova York amb una de les víctimes de l’atemptat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys vuit persones van morir ahir i 12 més van resultar ferides després de ser envestides per una furgoneta de forma intencionada en un carril bici a la zona del baix Manhattan, al centre de Nova York, segons van informar les cadenes de televisió NBC i CBS.

La Policia de Nova York va confirmar que va detenir una persona, disparant-li, quan esgrimia dos armes falses. A més, va informar que investiga els fets com un atemptat terrorista.

L’autor va ser detingut quan esgrimia dos armes falses després de l’atropellament al carril bici

Testimonis dels fets van assenyalar que un vehicle va entrar en un carril bici i va envestir vianants i ciclistes fins que va xocar contra un autobús que va frenar el seu avenç.

La zona en la qual va succeir l’atac és a prop d’un centre universitari i un institut i a unes quantes illes d’edificis al nord del monument commemoratiu dels atemptats de l’11 de setembre.

“Actualment hi ha una persona sota custòdia”, va explicar el departament de Policia de Nova York, en un missatge publicat en el seu compte oficial de la xarxa social de Twitter. “Tota la informació és preliminar perquè la investigació està en marxa”, va afegir.

En un missatge anterior, la Policia de Nova York va demanar als ciutadans que evitin passar per la zona del carrer Chambers amb West, on van succeir els fets. “S’espera que hi hagi molt personal d’emergències a la zona”, va assenyalar.

Un testimoni, identificat com Eugene, va explicar que hi havia diversos cossos a terra, davant l’escola secundària de Stuyvesant, una de les escoles públiques d’elit. La mateixa font també va dir que va escoltar almenys deu trets, però no va saber dir d’on venien.

La policia va explicar que no busca més sospitosos i alguns testimonis diuen que van veure un home disparar des del vehicle.

El succés guarda similituds amb el que va tenir lloc al maig, quan un conductor va atropellar a Times Square un total de 23 persones –una de les quals va morir–, però no es va tractar d’un acte terrorista.

tracking