SEGRE

ESNOTICIA

El PDeCAT estudia reeditar JxSí o llistes amb programes coordinats

Vila es postula com a candidat per “donar veu a la moderació”

L’exconseller Santi Vila.

L’exconseller Santi Vila.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va explicar ahir que els partits sobiranistes pensen en diverses fórmules per presentar-se a les eleccions del proper 21 de desembre convocades pel president espanyol, Mariano Rajoy. Pascal va apuntar que la seua formació valora reeditar la coalició de Junts pel Sí, que va guanyar els comicis del 27 de setembre del 2015, però va assegurar que han d’estudiar l’opció de preparar una candidatura “més àmplia”, així com presentar llistes separades però amb programes coordinats. Així mateix, la dirigent del PDeCAT va reiterar que el president cessat, Carles Puigdemont, seria el millor candidat, encara que va recordar que ell ha insistit sempre que no volia tornar a presentar-se.

Pascal va afirmar que ella és partidària d’elaborar un programa electoral que prengui el referèndum de l’1-O i la declaració d’independència com a punt de partida i que reconegui també que hi ha “presos polítics” catalans i que n’hi pot haver més, amb referència a les querelles presentades dilluns contra els membres del Govern cessat i contra els membres sobiranistes de la Taula del Parlament. Així mateix, Pascal va afegir que el 21-D és una trampa de l’Estat i que ha de convertir-se en un plebiscit sobre el no al 155.

Per la seua part, l’exconseller d’Empresa Santi Vila va manifestar la seua voluntat de ser el candidat del PDeCAT a les eleccions per “donar veu a la moderació” i va explicar que ha plantejat al president del partit, Artur Mas, i a la coordinadora general, Marta Pascal, que té “tota la determinació, l’equip, idees, projectes i suports per intentar que el PDeCAT torni a ser un instrument útil que doni veu a la gent centrista, que veu amb perplexitat aquest desgavell”.

tracking