SEGRE

ESNOTICIA

El president de l’Eurocambra: “No hi haurà independència”

Per a Tajani, les eleccions són la millor solució || La roda de premsa de Puigdemont, portada en tots els mitjans internacionals

241128_1.jpg

241128_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va insistir ahir que la convocatòria d’eleccions el 21 de desembre a Catalunya és la millor solució, mentre que va advertir que “guanyi qui guanyi” a les urnes no hi haurà independència. Tajani va augurar una victòria dels anomenats partits constitucionalistes, ja que segons la seua opinió el nombre de catalans partidaris de l’independentisme està per sota del 40%. “Jo crec que la democràcia és la democràcia. Espanya és un país democràtic. Ningú reconeixerà Catalunya com un estat. I crec que la solució de votar és la millor. Guanyi qui guanyi, la independència no es pot fer”, va explicar.

D’altra banda, la presència de Puigdemont i part del seu Executiu a Brussel·les va ocupar ahir les portades dels principals mitjans internacionals, que van destacar que, ara, la crisi catalana ha escatxigat un altre país de la UE. A més, gairebé tots els mitjans van subratllar, després de la roda de premsa a Brussel·les, que Puigdemont no ha demanat asil polític a Bèlgica, com s’havia especulat, i que justifica el seu viatge a Brussel·les per motius de “seguretat”. Així, el diari belga Le Soir subratlla que l’expresident es quedarà a Bèlgica “per seguretat”.

La premsa internacional remarca que Puigdemont és a Brussel·les “per seguretat”

El britànic The Independent va més enllà emfatitzant el discurs de Puigdemont en el seu titular: “Espanya vol revenja”. Des de França, tant Le Monde com Le Figaro van destacar que Puigdemont no ha demanat asil a Bèlgica. Mentrestant, l’alemany Frankfurter Allgemeine manifesta la voluntat de Puigdemont d’internacionalitzar el conflicte amb la seua estada a Brussel·les. El New York Times va publicar una extensa anàlisi sobre la presència de Puigdemont a Brussel·les, en la qual assegurava que “la reputació de Puigdemont per la seua impredictibilitat ha crescut amb cada gir del drama secessionista”. Per la seua part, per a Finantial Times, la crisi catalana és el pròxim desafiament que té la UE i afirma que aquest bloc no està “ni políticament ni intel·lectualment preparat” per a una crisi a Espanya.

Per la seua part, el líder del grup dels Liberals al Parlament Europeu, al qual pertany el PDeCAT, l’exprimer ministre belga Guy Verhofstadt, va acusar l’expresident d’haver deixat Catalunya sumida “en el caos”.

El viceprimer ministre belga, contra PuigdemontEl viceprimer ministre de Bèlgica, responsable de la cartera d’Economia, el democristià flamenc (CD&V) Kris Peeters, es va desmarcar de la presència de Carles Puigdemont a Brussel·les i va considerar que quan un líder crida a la independència “més val quedar-se a prop del seu poble”.

241128_2.jpg

241128_2.jpgSEGRE

241128_3.jpg

241128_3.jpgSEGRE

tracking