SEGRE

SUCCESSOS DELINQÜÈNCIA

Un robatori amb ostatges a Astúries acaba amb el suïcidi de l’atracador i un agent ferit

Un segon assaltant va ser detingut després d’un tiroteig a Cangas de Onís que va causar alarma als veïns

Els agents de la Guàrdia Civil detenen el segon assaltant poc després de produir-se el tiroteig.

Els agents de la Guàrdia Civil detenen el segon assaltant poc després de produir-se el tiroteig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un atracador es va suïcidar ahir després de protagonitzar un robatori amb ostatges en una sucursal bancària de Cangas de Onís i provar de fugir en un tiroteig en el qual va resultar ferit un agent de la Guàrdia Civil i en què va ser arrestat un segon assaltant.

Els fets es van produir poc després de les 9.00 hores en una sucursal bancària de Liberbank situada a l’avinguda de Covadonga, en ple centre de la capital canguesa.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, va ser una dona que es disposava a entrar a la sucursal darrere dels atracadors la que va donar l’avís al 112 a l’adonar-se de la situació.

Els dos atracadors, que havien sortit fa poc de la presó i comptaven amb antecedents per robatoris amb intimidació, van intentar abandonar l’oficina bancària quan a l’exterior ja esperaven diversos agents, contra els quals van començar a disparar. Un dels agents va rebre un tret al braç i va haver de ser traslladat a l’Hospital d’Arriondas, encara que es troba fora de perill.

Els guàrdies civils van respondre amb trets i van aconseguir detenir-ne un, mentre que l’altre va tornar a l’interior de la sucursal, on es va atrinxerar amb tres ostatges, dos empleades i un client.

Els agents li van facilitar un telèfon mòbil per posar-lo en contacte amb un negociador que el va convèncer que deixés en llibertat els tres ostatges –cap a les 12.00 hores– i després es va etzibar un tret, que en un primer moment el va deixar en estat crític i que finalment li va provocar la mort.

L’atracador detingut és J.M.S.V., de 43 anys i veí de Burgos, mentre que l’assaltant que es va suïcidar és J.C.S.G., de 59 anys i estava domiciliat a la localitat burgalesa de Miranda de Ebro.

L’atracament va generar una gran alarma entre els veïns de la zona, alguns dels quals es van despertar amb el so dels trets.

Una de les testimonis va relatar que els dos atracadors van sortir de l’oficina bancària i un d’ells va començar a disparar.

Davant de la situació de tensió generada per l’atrinxerament d’un dels atracadors armat i amb diversos ostatges, la Guàrdia Civil va mantenir durant diverses hores un ampli cordó de seguretat per evitar que s’hi atansessin curiosos.

Una vegada finalitzada la seua actuació, els agents van rebre l’aplaudiment dels nombrosos veïns congregats a la zona.

Els agents de la Guàrdia Civil detenen el segon assaltant poc després de produir-se el tiroteig.

Els agents de la Guàrdia Civil detenen el segon assaltant poc després de produir-se el tiroteig.EFE

tracking