SEGRE

El PSC veu "desproporcionada" la presó per als consellers de la Generalitat

Jordi Ballart dimiteix com a alcalde de Terrassa i trenca el carnet del PSC

El fins ara alcalde de Terrassa,

El PSC veu "desproporcionada" la presó per als consellers de la GeneralitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha assegurat que "respecta i acata", però veu "desproporcionada", la decisió d’enviar a presó els consellers de la Generalitat, de la mateixa manera que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, "respecta" l’anunci de Jordi Ballart de deixar el partit i dimitir com a alcalde de Terrassa.

La jutgessa de la Audiencia Nacional Carmen Lamela ha decretat presó incondicional sense fiança per al vicepresident català Oriol Junqueras i per a set consellers, mentre que ha imposat una fiança de 50.000 euros al conseller de Empresa Santi Vila per poder sortir de la presó.

Com a conseqüència d’això i de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, l’alcalde de Terrassa (Barcelona), Jordi Ballart, ha anunciat avui que deixa l’alcaldia i trenca el carnet del PSC.

Segons fonts socialistes, Ballart ha enviat una carta a Iceta anunciant-li la seua renúncia, una decisió que, "com no pot ser de cap altra manera, el primer secretari del PSC respecta", han apuntat les esmentades fonts.

D’altra banda, en un comunicat, el PSC ha dit "respectar la independència judicial i acatar les decisions de la justícia", però com ja va passar amb motiu de la mesura cautelar de presó dictada contra Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, ha apuntat que "la mesura cautelar de presó incondicional per als membres de l’anterior Govern que s’han presentat davant de la justícia és desproporcionada"

tracking