SEGRE

CATALUNYA

Fiscalia demana detenir Puigdemont i 4 consellers que no han anat a declarar

La petició afectaria Puigdemont, Comín, Ponsatí, Puig i Serret.

La massiva roda de premsa de Puigdemont i sis membres del seu Govern.

La massiva roda de premsa de Puigdemont i sis membres del seu Govern.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat la jutgessa Carmen Lamela que emeti una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) contra el president català Carles Puigdemont i els quatre consellers que no han anat avui a la seua citació per rebel·lió, sedició i malversació.

La petició afectaria així, a part de Puigdemont, als exconsellers Antoni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura).

En un escrit dirigit a la jutgessa, el fiscal li reclama que ordeni la cerca, captura i detenció dels cinc "en l’àmbit nacional i internacional", si bé necessita que emeti OEDEs dirigides a les autoritats belgues, en constar que han viatjat a aquest país.

Diu la Fiscalia que "consten reiterats intents d’entregar la citació al seu domicili, així com reiterades trucades, a les quals s’ha fet cas omís" per part d’aquests cinc investigats per als quals demana la detenció.

Per la seua part, afegeix el ministeri fiscal, Puigdemont "ha manifestat públicament la seua intenció de no comparèixer i ha sol·licitat, com també ho han fet Antoni Comín i Maritxell Serret, efectuar declaració per videoconferència, sense oferir cap dada sobre el seu parador actual."

"És un fet notori i públicament conegut la seua citació per comparèixer el dia d’avui a declarar com investigats", malgrat la qual cosa, destaca el fiscal, aquestes cinc persones "no han comparegut" com sí que han fet els altres nou querellats per rebel·lió, sedició i malversació pel procés independentista català.

D’acordar-lo la jutgessa, una vegada emesa l’ordre de detenció, els fugits, que ahir a la nit deien ser a Bèlgica, podrien ser detinguts en qualsevol moment i seria posat a disposició d’un jutge, que haurà de decidir si els envia o no a la presó mentre es tramita l’OEDE o adopta un altre tipus de mesures cautelars. 

tracking