SEGRE

Junqueras i vuit consellers del Govern arriben a l'Audiència Nacional

Carles Puigdemont, tal com va anunciar, no ha acudit a declarar

Membres del Govern arribant aquest matí a l'Audiència Nacional.

Junqueras i vuit consellers del Govern arriben a l'Audiència NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i vuit consellers del Govern han anat arribant a l’Audiència Nacional a partir de les 8.10 per declarar davant de la jutgessa Carmen Lamela per un delicte de rebel·lió, una cita a la qual ja va anunciar el president Carles Puigdemont que no acudiria.

El més matiner ha estat Junqueras, que arribava a les 8.10 hores a l’Audiència Nacional, mentre que els altres 8 consellers ho feien poc abans de les nou entre crits de "visca Espanya", "visca la Guàrdia Civil" i "visca la Policia", alhora que rebien aplaudiments de companys i crits d’ànim de companys del PDeCAT.

La consellera Meritxell Borrás, que ahir es trobava a Bèlgica juntament amb Puigdemont, ha donat la sorpresa acudint a aquesta cita a l’Audiència Nacional, a la que finalment han comparegut nou dels catorze querellats: Junqueras, Borrás, Raül Romeva, Carles Mundó, Santi Vila, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Joaquim Forn.

Els consellers arribaven tots junts a excepció de Vila -qui va dimitir abans de la declaració d’independència- que ho feia al costat del seu advocat Pau Molins, i ha estat l’únic a qui els congregats del PDEcat no han aclamat a la seua arribada a l’Audiència Nacional.

Romanen per tant a Brussel·les Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí, Antoni Comin i Meritxell Serret, mentre que tampoc no ha comparegut encara l’exconseller Lluís Puig i es desconeix si finalment ho farà.

La jutgessa va citar dimarts els catorze a les 9.00 hores després d’admetre la querella de la Fiscalia per rebel·lió, sedició, malversació i altres delictes connexos en relació amb la participació de tots ells en els tràmits per a la declaració unilateral d’independència.

Una vegada els prengui declaració, Lamela té previst celebrar una vista per a l’adopció de mesures cautelars en la qual la Fiscalia podria demanar presó per a la major part dels investigats, segons fonts fiscals consultades per Efe.

El plante de Puigdemont i d’altres quatre consellers, tres d’ells suposadament a Bèlgica al costat del president, pot també portar a la jutgessa a dictar ordres europees de detenció contra ells perquè siguin posats a disposició de la Justícia.

tracking