SEGRE

CATALUNYA

La Fiscalia belga diu que quan rebi l'euroordre "aplicarà la llei"

El ministeri fiscal federal serà l’autoritat belga que rebi l’euro ordre de detenció de part de la Justícia espanyola i l’encarregada d’executar-la

Puigdemont, a Brussel·les dimarts passat

Puigdemont segueix a Bèlgica juntament amb Comín, Serret, Puig i PonsatíEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia federal belga ha dit avui a Efe que està a l’expectativa i que "aplicarà la llei" si les autoritats judicials espanyoles emeten una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) de l’expresident de la Generalitat de Cataluña Carles Puigdemont.

"Només puc dir que s’aplicarà la llei, si la rebem (l’euro ordre). No podem fer més comentaris ni conjectures", van afegir les fonts de la fiscalia consultades per Efe.

El ministeri fiscal federal serà l’autoritat belga que rebi l’euro ordre de detenció de part de la Justícia espanyola i l’encarregada d’executar-la.

Puigdemont i quatre exconsellers estan des de dilluns a Brussel·les i avui havien de comparèixer davant de l’Audiència Nacional d’Espanya per declarar per la querella presentada per la Fiscalia espanyola, que els acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

L’expresident de la Generalitat catalana i els quatre exconsellers que continuen amb ell a Brussel·les no faran avui cap compareixença pública, van dir fonts properes al polític del PDeCAT.

Els exmembres de l’Executiu autonòmic català a Bèlgica van abandonar dimarts a la nit l’hotel del centre de Brussel·les en què s’allotjaven i, segons aquestes fonts, es desconeix on estan allotjats en l’actualitat "per seguretat".

L’advocat de Puigdemont, el flamenc Paul Bekaert, ha explicat avui a la premsa holandesa que intentarà evitar la detenció i presó provisional per al seu client en el cas que s’emeti una ordre de detenció europea.

Bekaert no ha aclarit encara si també representarà la resta dels exconsellers catalans que van abandonar Catalunya i són amb Puigdemont a la capital belga.

A Espanya, la Fiscalia de l’Audiència Nacional va sol·licitar a la jutgessa Carmen Lamela, instructora de la causa, que emeti una Ordre Europea de Detenció i Entrega contra Puigdemont i els quatre exconsellers que no han anat avui a la seua citació per rebel·lió, sedició i malversació.

Segons van informar fonts jurídiques, la petició afectaria, a part d’a Puigdemont, als exconsellers Antoni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura).

La Fiscalia de l’Audiència Nacional també ha demanat presó sense fiança per a vuit dels exconsellers del Govern català, entre ells Oriol Junqueras, però no para l’exconseller Santi Vila, per a qui ha demanat presó eludible amb una fiança de 50.000 euros. 

tracking