SEGRE

ESNOTICIA

La Mesa del Parlament declara al Suprem en condició d’aforats

Un jutge de perfil conservador els investigarà

Imatge de Forcadell, Guinó i Simó a la Mesa del Parlament.

Imatge de Forcadell, Guinó i Simó a la Mesa del Parlament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carme Forcadell, la lleidatana Ramona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Joan Josep Nuet declararan avui davant del Tribunal Suprem després que aquest òrgan acceptés dimarts la seua competència per instruir, i en el seu cas, enjudiciar, pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

El Suprem va admetre de forma unànime la querella perquè tots els investigats són membres de la Diputació Permanent del Parlament, per la qual cosa són aforats i davant del fet que, segons sosté la Fiscalia en la seua querella al referir-se als aspectes internacionals del procés sobiranista, part dels fets imputats s’ha produït fora del territori de la comunitat autònoma catalana. Així mateix, van designar com a instructor d’aquesta el magistrat Pablo Llarena, que va ser portaveu de l’associació majoritària en la carrera judicial, la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM).

José María Espejo-Saavedra (Cs) i David Pérez (PSC), citats com a testimonis al ser membres de la Mesa

També han estat citats a declarar en qualitat de testimonis els membres de la Mesa José María Espejo-Saavedra (de Ciutadans) i David Pérez Ibáñez (del PSC), així com el lletrat major del Parlament Antoni Bayona i Rocamora i el secretari general de la institució, Xavier Muro.

Per a la Fiscalia, els fets dels quals s’acusa els parlamentaris “s’han desenvolupat més enllà del territori de Catalunya i han produït efectes traspassant el territori de l’esmentada comunitat autònoma, irradiant la resta del territori nacional”. Va afegir que l’aforament de tots plegats subsisteix en tant que mantenen els seus càrrecs com a membres de la Diputació Permanent.

Pel que fa als delictes que se’ls atribueix, la Fiscalia carrega a tots els querellats el de rebel·lió a l’entendre que els “fonaments de l’Estat de Dret han estat dinamitats” amb els seus actes.

tracking