SEGRE

Massiva protesta a Lleida contra les detencions de consellers

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça Paeria de Lleida per condemnar la decisió de l'Audiència Nacional d'enviar a la presó el vicepresident, Oriol Junqueras, i set consellers del Govern. De fet, la concentració ha superat la mateixa plaça Paeria i la gent ha arribat fins a la plaça Sant Joan.

En l'acte han participat, entre altres autoritats, la diputada de la CUP Mireia Boya; els regidors de la Crida; l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre; el president de la Diputació, Joan Reñé, i el diputat de Junts pel Sí Josep Maria Forné, així com representants de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. En aquest sentit, els manifestants també han reclamat llibertat per als presidents d'aquestes dos entitats, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament, també empresonats per l'Audiència Nacional.

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat presó incondicional sense fiança per al vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i per a set consellers del Govern, mentre que ha posat una fiança de 50.000 euros al conseller Santi Vila per poder sortir de la presó

A més de Junqueras han ingressat a la presó els consellers Jordi Turull (Presidència), Josep Rull (Territori), Meritxell Borràs (Governació), Raül Romeva (Assumptes Internacionals), Carles Mundó (Justícia), Dolors Bassa (Treball), Joaquim Forn (Interior) i Santi Vila (Empresa), aquest últim fins que dipositi la fiança.

Una vista de la concentració d'aquest dijous a la plaça Paeria.

Massiva protesta a Lleida contra les detencions de consellersÒscar Mirón

La concentració a la plaça Paeria de Lleida

Massiva protesta a Lleida contra les detencions de consellersSanti Costa Domingo

La pancarta de la concentració d'aquest dijous a la plaça Paeria.

Massiva protesta a Lleida contra les detencions de consellersSanti Costa Domingo

tracking