SEGRE

Milers de persones demanen davant del Parlament la llibertat de 'presos polítics'

Protesta davant del Parlament

Milers de persones demanen davant del Parlament la llibertat de "presos polítics"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones s’han concentrat avui a les portes del Parlament en un acte convocat per les plataformes sobiranistes per demanar la llibertat dels "presos polítics", després de l’empresonament de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i d’uns altres set exconsellers del Govern.

Les organitzacions sobiranistes ANC i Òmnium han convocat a les 19.00 hores concentracions davant tots els ajuntaments de capital de comarca i el Parlament per protestar contra la decisió de la jutgessa de la Audiencia Nacional Carmen Lamela, que ha enviat a presó sense fiança a Junqueras i als exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borràs, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Joaquim Forn i Santi Vila, aquest últim fins que dipositi una fiança de 50.000 euros.

A Barcelona, milers de persones romanen davant el Parlament, corejant consignes com "És Puigdemont, el nostre president", "No esteu sols", "Vaga general", "El nostre govern, el nostre parlament", "Independència" i "Presos polítics, llibertat", així com càntics d’"independència" i l’himne de Catalunya, "Els Segadors".

L’organització ha instal·lat un escenari, presidit per una gran "estelada", des del qual està previst que les autoritats es dirigiran als concentrats.

Els Mossos d’Esquadra estan custodiant l’edifici del Parlament, que roman tancat i protegit en el seu accés principal a l’interior del parc de la Ciutadella per un cordó de tanques de protecció.

Entre els assistents a la concentració figuren de moment els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Joan Rigol; els actuals líders de l’ANC, Agustí Alcoverro, en substitució de l’empresonat Jordi Sánchez, i Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que va rellevar Jordi Cuixart després del seu ingrés a presó, així com el republicà Alfred Bosch; el líder de Podem a Catalunya, Albà Dante-Fachín; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Asens; i el líder d’UGT a Catalunya, Camil Ros.

tracking