SEGRE

Presó incondicional per a Junqueras i set consellers

La jutgessa posa una fiança de 50.000 euros a Santi Vila per poder evitar la presó

Membres del Govern arribant aquest matí a l'Audiència Nacional.

Junqueras i vuit consellers del Govern arriben a l'Audiència NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat presó incondicional sense fiança per al vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i per a set consellers del Govern, mentre que ha posat una fiança de 50.000 euros al conseller Santi Vila per poder sortir de la presó (Document PDF amb l'auto de la magistrada).

D'aquesta manera, la jutgessa assumeix per complet la petició de la Fiscalia i envia a la presó per risc de fuga i de reiteració delictiva a Junqueras i els vuit consellers que han comparegut aquest dijous davant de la jutgessa, han informat fonts de l'Audiència Nacional.

A més de Junqueras van a presó els consellers Jordi Turull (Presidència), Josep Rull (Territori), Meritxell Borràs (Governació), Raül Romeva (Assumptes Internacionals), Carles Mundó (Justícia), Dolors Bassa (Treball), Joaquim Forn (Interior) i Santi Vila (Empresa), aquest últim fins que dipositi la fiança.

La jutgessa ha apreciat alta probabilitat de risc de fuga perquè "tampoc no pot oblidar-se el poder adquisitiu dels querellats que els permeti abandonar fàcilment el territori espanyol i subsistir a l'estranger".

Al·ludeix així Lamela a la fugida del president català Carles Puigdemont i d'uns altres quatre exconsellers a Bèlgica per a qui la Fiscalia ha demanat a la jutgessa que dicti les corresponents ordres europees de detenció i les dirigeixi a les autoritats belgues perquè posin aquests cinc investigats a disposició de la Justícia, sol·licitud que la magistrada encara no ha resolt.

"En aquest punt n'hi ha prou amb recordar el fet de que alguns querellats ja s'han desplaçat a altres països eludint les responsabilitats penals en què poden haver incorregut", destaca l'auto.

També Lamela observa en el seu auto un alt risc de reiteració delictiva, tenint en compte que les "activitats delictives descrites s'han vingut planificant i realitzant de forma conscient pels querellats durant més de dos anys" des que va començar el 2015 l'etapa del processos d'independència a Catalunya. Lamela ha assumit d'aquesta forma les peticions que va fer la Fiscalia en aquest sentit durant la vista celebrada per a l'adopció de mesures cautelars després de prendre declaració al llarg del matí aquests 9 investigats per rebel·lió, sedició, malversació i altres delictes connexos.


tracking