SEGRE

ESNOTICIA

Serret i Barrufet, les dos polítiques lleidatanes en risc de presó

La consellera d’Agricultura i la secretària de la Mesa del Parlament || Alcaldes lleidatans i diputats de JxSí al Parlament aniran a Madrid a recolzar els citats

Serret i Barrufet, les dos polítiques lleidatanes en risc de presó

Serret i Barrufet, les dos polítiques lleidatanes en risc de presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 20 persones estan citades a declarar avui a l’Audiència Nacional i al Suprem en el marc de les querelles presentades per la Fiscalia General de l’Estat per la declaració d’independència de divendres passat. Entre els acusats, hi ha dos lleidatanes, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i la secretària de la Mesa del Parlament, Ramona Barrufet. Aquesta última va partir ahir cap a Madrid des de l’estació de tren de Lleida, on una vintena de persones la van acompanyar o li van mostrar el seu suport, mentre que Serret va sol·licitar poder fer la declaració des de Bèlgica, on s’està amb el president Puigdemont i els consellers Meritxell Borràs, Clara Ponsatí i Toni Comín.

Meritxell Serret va nàixer el 1975 a Vallfogona de Balaguer, municipi del qual va ser regidora entre els anys 2007 i 2011 com a independent per Esquerra Republicana. És llicenciada en Ciències Polítiques i Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un postgrau en Direcció General per la Universitat Oberta de Catalunya. En l’àmbit laboral, Serret va ser directiva de l’empresa Provedella, a l’organització d’Unió de Pagesos, i va col·laborar com a coordinadora tècnica en la Fundació Món Rural. És membre de l’Assamblea Nacional Catalana i des de l’any 2009 és presidenta de l’Associació Cultural El Xop, de Vallfogona de Balaguer.

Per la seua part, Ramona Barrufet va nàixer a Juneda el 1959, viu a Arbeca, on ha format part de diverses associacions locals, és professora de Secundària i va treballar al col·legi Dominiques de Juneda i als Maristes de Lleida. Barrufet és militant del PDeCAT (abans CDC) des del 1981 i va ser alcaldessa d’Arbeca des del 2005 fins al 2007 i també va formar part del consell de les Garrigues, comarca on va ser presidenta de CDC entre 2003 i 2012.

Així mateix, el president del PDeCAT a Lleida, Joan Reñé, i el d’Esquerra, Carles Comes, van traslladar el seu màxim suport a les dos lleidatanes acusades i van explicar que alguns alcaldes de la demarcació i diversos diputats de JxSí aniran avui a Madrid per mostrar el seu suport als càrrecs que estan citats avui a declarar.

Serret, en l’última aparició pública a Brussel·les.

Serret, en l’última aparició pública a Brussel·les.EFE

Serret, en l’última aparició pública a Brussel·les.

Serret, en l’última aparició pública a Brussel·les.EFE

tracking