SEGRE

ESNOTICIA

Barcelona clama: “No esteu sols!”

Milers de persones es van concentrar davant del Parlament exigint la llibertat dels consellers || Partits i entitats sobiranistes criden a la mobilització i no es descarta una vaga general

Una vista de la concentració d'aquest dijous a la plaça Paeria.

Massiva protesta a Lleida contra les detencions de consellersÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van sortir ahir als carrers de la capital catalana per expressar la seua repulsa a la repressió política. Poc després que la jutge dictaminés l’entrada a la presó dels vuit consellers del Govern, nombrosos ciutadans es van concentrar davant del Parlament per exigir la llibertat dels “presos polítics”. Durant l’acte, que va estar protagonitzat pels crits de “no esteu sols!o “el nostre Govern, el nostre Parlament”, els portaveus dels partits sobiranistes van aprofitar per fer una crida a favor de l’acció conjunta que faci front a la “desmesurada” actuació judicial, a banda de proposar una vaga general “indefinida”.

En la seua intervenció, la vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, es va mostrar “convençuda” que tota la “ràbia i la indignació” que els catalans van viure ahir es canalitzarà amb més mobilitzacions, aturades i una determinació democràtica “immensa”. Per la seua part, l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert va denunciar que hagin separat els dirigents catalans en diferents presons “com si fossin etarres”, a part de cridar a participar en les eleccions del 21-D.

El més aplaudit de la jornada va ser el líder de Podem Albano Dante Fachin, que va exigir una “resposta unànime des d’avui mateix”, ja que l’empresonament dels consellers “ho canvia absolutament tot”.

L’actor Joel Joan i l’actriu Carme Sansa també van llegir un manifest que qualifica la decisió de l’Audiència Nacional d’“il·legal” i “un abús de poder”.

Al matí, milers de catalans també van demanar “justícia” i “llibertat d’ideologia” en una concentració convocada per l’Assemblea Nacional Catalana a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Així mateix, UGT i CCOO van criticar la “desproporció processal” que suposa l’empresonament, demanant la posada en llibertat dels consellers de manera immediata.

tracking