SEGRE

ESNOTICIA

La jutge envia a la presó sense fiança Oriol Junqueras i set consellers cessats

Fiscalia demana detenir Puigdemont i aquest diu que “s’ha trencat la democràcia”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge Carmen Lamela va ordenar ahir presó sense fiança per al vicepresident Oriol Junqueras i set consellers per rebel·lió. La Fiscalia va demanar que s’arresti a Bèlgica el president, Carles Puigdemont, i els 4 consellers que estan amb ell. L’exconseller Vila sortirà lliure abonant 50.000 euros. La presó del Govern va causar consternació a Catalunya.

La jutge de l’Audiència Nacional va ordenar ahir l’ingrés a presó sense fiança del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i set consellers cessats per un delicte de rebel·lió. La decisió va provocar autèntica consternació a Catalunya, on van sortir al carrer desenes de milers de persones per expressar la seua ràbia i la seua indignació. La Fiscalia va demanar ahir que la jutge Lamela dicti una euroordre perquè el president, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que són amb ell a Brussel·les siguin detinguts i entregats a Espanya. La jutge va ajornar aquesta decisió per avui.

Tal com estava previst, el Ministeri Públic va fer ahir una petició de màxims per al Govern i la jutge va adoptar totes les peticions que li va demanar la Fiscalia. Lamela, en la seua interlocutòria, diu que “la mesura de presó provisional és adequada, raonable i proporcionada”. La jutge dicta la presó per risc de fuga i destaca que tenen en compte “el poder adquisitiu dels acusats, que els permetria abandonar el territori”. Destaca que “alguns ja s’han desplaçat a altres països eludint les responsabilitats penals en què puguin haver incorregut”, amb referència a Puigdemont i 4 consellers. De fet, fa còmplices d’aquesta possible fugida l’ANC i Òmnium i qualifica el Govern de Catalunya de “grup organitzat de persones amb el suport d’associacions sobiranistes amb poder i capacitat per auxiliar-los en la possible fugida de la justícia”.

A més, Carmen Lamela al·lega “l’alt risc de reiteració delictiva i l’alta probabilitat que els querellats puguin alterar o destruir proves”. El vicepresident i els consellers només van respondre als seus advocats i van estar dins de la sala 5 minuts. En principi es va informar que el vicepresident i els 7 consellers serien dispersats per diferents presons espanyoles, però finalment es va decidir ingressar Junqueras, Mundó, Rull, Turull, Romeva i Forn a la presó d’Estremera i Borràs i Bassa a la de dones d’Alcalá Meco. Cap a Soto del Real, on són Sànchez i Cuixart. Després d’ingressar, Junqueras i diversos consellers van publicar tuits que havien escrit abans de ser empresonats.

La Fiscalia va demanar ahir que la jutge dicti una euroordre perquè es detingui Puigdemont i els quatre consellers que són amb ell a Bèlgica i se’ls extradeixi. La jutge prendrà aquesta decisió avui. Ahir a la nit, Puigdemont va fer un missatge institucional en el qual va exigir l’alliberament dels consellers i va dir que amb els seus empresonaments la democràcia s’ha trencat i vol reprimir d’una forma ferotge l’independentisme.

241739_1.jpg

241739_1.jpgEFE

241739_2.jpg

241739_2.jpgEFE

241739_3.jpg

241739_3.jpgEFE

241739_4.jpg

241739_4.jpgEFE

tracking