SEGRE

ESNOTICIA

PP i PSOE rebutgen que l'ordre d'ingrés a la presó sigui política i diuen que la respecten

Maza justifica la petició de privació de llibertat: “Bastanta paciència ha tingut l’Estat de Dret”

Imatges d’arxiu delfiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, i del portaveu de l’executiva federal del PSOE, Óscar Puente.

Imatges d’arxiu delfiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, i del portaveu de l’executiva federal del PSOE, Óscar Puente.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP va mostrar ahir el seu respecte per la decisió de l’Audiència Nacional de decretar presó incondicional sense fiança per a Oriol Junqueras i set dels consellers cessats i va recordar que qualsevol ciutadà està obligat a donar explicacions a la justícia i acatar les decisions judicials, van explicar fonts del PP.

Per la seua part, el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, va justificar, a la cadena SER, la petició de presó per als exconsellers pel risc que continuessin delinquint i va assegurar que si haguessin declarat que acceptaven la Constitució i el 155, “potser alguna cosa hauria canviat”. “Bastanta paciència ha tingut l’Estat de Dret”, va etzibar, per afegir tot seguit que la presó incondicional “se sustenta” en l’“evidència” que continuarien “creant la hipòtesi o suggestió que existeix la República independent de Catalunya”.

D’altra banda, el portaveu de l’executiva federal del PSOE, Óscar Puente, va expressar que el seu partit “no entra a valorar la decisió judicial” de la jutge Carmen Lamela. “La política a la política, i els jutges a la justícia”, va resumir.

El líder del Partit Popular català, Xavier García Albiol, va mostrar també el seu respecte per les decisions judicials.

Rivera recorda que ja va avisar sobre què passaria “si s’incompleix la llei” El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, va assegurar que “si desobeeixes permanentment la llei i els tribunals has d’entendre” que un jutge “pot imputar-te, cridar-te a capítol i decidir que no pots estar en llibertat”. “S’han estat saltant la llei cada minut i els ho vam advertir des de la tribuna del Parlament: això és il·legal. Ho van advertir els lletrats del Parlament i van passar per sobre; ho va advertir el Consell de Garanties Estatutàries del Parlament i van passar per sobre i han ignorat diverses sentències del Tribunal Constitucional. Això és el que passa quan no respectes les lleis del teu propi país”, va dir. Rivera va traslladar “com a demòcrata” el seu respecte al treball del poder judicial i a la presumpció d’innocència i va criticar els “polítics que diuen als jutges si s’ha o no d’aplicar la llei”.

Imatges d’arxiu delfiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, i del portaveu de l’executiva federal del PSOE, Óscar Puente.

Imatges d’arxiu delfiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, i del portaveu de l’executiva federal del PSOE, Óscar Puente.EFE

tracking