SEGRE

PANORAMA

Publiquen 470.000 arxius confiscats en l’operació en què va morir Bin Laden

Imatge del complex on Bin Laden va ser assassinat.

Imatge del complex on Bin Laden va ser assassinat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CIA va publicar ahir una 470.000 documents que les forces especials dels EUA van confiscar a la casa de la localitat pakistanesa d’Abbottabad en la qual el fundador d’Al-Qaeda, Ossama bin Laden, va ser descobert i abatut el 2 de maig del 2011. Entre els arxius es troben enregistraments d’àudio, diversos vídeos, i fins i tot documentals sobre el mateix Bin Laden.

El líder terrorista tenia entre els seus arxius personals el videojoc Final Fantasy VII i pel·lícules com Batman, Ice Age o Cars. També hi ha documents d’interès polític, com un diari personal, manuals sobre oratòria, esborranys de comunicats i propaganda jihadista.

A més, també hi ha un vídeo en el qual es pot veure el fill de Bin Laden i presumptament elegit per continuar el llegat del seu pare.

D’altra banda, la missió de l’ONU a l’Iraq i l’Alt Comissariat de Nacions Unides per als Drets Humans van denunciar ahir que el grup terrorista Estat Islàmic va perpetrar greus abusos i de forma sistemàtica a la ciutat iraquiana de Mossul, equiparables a “delictes internacionals” susceptibles de ser jutjats pel Tribunal Penal Internacional.

L’informe, basat en testimonis directes dels combats que es van lliurar a Mossul durant nou mesos, recull, entre altres, casos de segrestos, ús d’escuts humans i bombardeig intencionat d’habitatges civils.

tracking