SEGRE

Puigdemont assegura que "no ha fugit" i vol ser candidat al 21-D

Afirma que és a Bèlgica per preparar la seua defensa

L'entrevista de la cadena

Puigdemont assegura que "no ha fugit" i vol ser candidat a les eleccions del 21-DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va dir aquest divendres que "no ha fugit" de la justícia i que vol ser candidat, fins i tot des de l’estranger, en les eleccions catalanes convocades per al proper 21 de desembre. "Estic disposat a ser candidat, fins i tot des de l’estranger", assenyala en una entrevista que ha estat gravada a la televisió pública francòfona RTBF i que serà emesa en l’informatiu de la nit.

L’expresident català, que assenyala també que és a Bèlgica per preparar la seua defensa, indica també en l’avenç emès per aquest mitjà que "hi ha eleccions el 21-D. Esperem que es puguin desenvolupar de la manera més normal possible. No és amb un govern a presó que aquestes eleccions poden ser neutrals, independents, normals". "No he fugit, però és impossible preparar-se bé" (per a la defensa), diu també Puigdemont, que afirma que desitja comparèixer davant dels jutges, però "davant de la veritable justícia (de Bèlgica), no davant de la justícia espanyola" segons l’avenç difós per l’esmentada cadena de televisió.

Puigdemont assegura així mateix que el motiu del seu desplaçament a Bèlgica és evitar una onada de violència i assenyala que "la violència mai no ha estat una opció per a nosaltres". Sobre la seua presència en territori belga, assegura que no desitja "belgianizar la política catalana" i explica que no s’ha reunit amb responsables polítics de Bèlgica. "El que volem obtenir d’Espanya és el reconeixement, el respecte", agrega.

Puigdemont ha concedit l’entrevista el mateix dia en què la independentista Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració de protesta davant de la Comissió Europea (CE) a Brussel·les per l’empresonament d’exmembres del Govern català, en la qual no s’espera l’assistència de l’expresident de la Generalitat, segons fonts del seu entorn.

La concentració es fa en suport de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i dels exconsellers empresonats aquest dijous per l’Audiència Nacional, que els acusa de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics en relació amb el procés independentista a Catalunya.

tracking