SEGRE

Santi Vila paga la fiança de 50.000 euros imposada per sortir de la presó

Ha passat la nit a la presó madrilenya d’Estremera juntament amb uns altres sis exconsellers

Santi Vila, dijous a l'Audiència Nacional

Santi Vila paga la fiança de 50.000 euros imposada per sortir de la presóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Economía Santi Vila ha dipositat a l’Audiència Nacional els 50.000 euros de fiança que li va exigir aquest dijous la jutgessa Carmen Lamela per eludir la presó, en el marc de la causa en què l'investiga per rebel·lió, sedició i malversació.

Segons han informat fonts jurídiques, l’exconseller ha pagat aquest matí la fiança en el compte de consignacions de l’Audiència Nacional, després d’haver passat la nit a la presó madrilenya d’Estremera juntament amb uns altres sis exconsellers per a qui la jutgessa va dictar presó incondicional.

Pau Molins, advocat de Vila, va precisar que el seu client podria haver pagat la fiança ahir mateix a la tarda per evitar ingressar a la presó, però l’exconseller va preferir passar la nit entre reixes en solidaritat amb els vuit consellers destituïts que van ser empresonats per ordre judicial. En la seua declaració d’ahir davant de la jutgessa de l’Audiència Nacional, l’exconseller d’Economia, que va dimitir la vigília que el Parlament votés la independència, es va desmarcar de la resta d’exmembres del Govern en comparèixer amb un advocat propi, el penalista Pau Molins.

A més, Vila va ser l’únic dels investigats que va accedir a contestar a totes les parts, inclosa la Fiscalia, mentre que la resta dels exconsellers van optar per respondre només a les preguntes de les seues defenses, representades pels advocats Jaume Alonso-Cuevillas i Andreu Van Den Eynde.

La jutgessa Carmen Lamela, que investiga els membres del Govern de la Generalitat destituïts arran d’una querella de la Fiscalia que els acusa de rebel·lió o sedició i malversació, va acordar dictar fiança per a Santi Vila, en tenir en compte que, quan va dimitir, "va desistir voluntàriament de prosseguir amb el procés sobiranista".

Una vegada pagada la fiança de 50.000 euros que li exigia la magistrada, és previsible que Vila pugui abandonar la presó en les pròximes hores.

tracking