SEGRE

ESNOTICIA

Seran empresonats Forcadell i la Mesa?

En una situació idèntica, el Suprem els va donar molt millor tracte ahir que al Govern

Emotiva arribada de Ramona Barrufet ahir a l’estació de Lleida.

Emotiva arribada de Ramona Barrufet ahir a l’estació de Lleida.OSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En principi sembla que Carme Forcadell i la resta de membres de la Mesa del Parlament haurien de córrer la mateixa sort que el vicepresident del Govern i els 7 consellers empresonats ahir, però és possible que el fet que a ells els jutgi el Tribunal Suprem en lloc de l’Audiència Nacional els afavoreixi. Per començar, ahir el tribunal els va donar una setmana perquè els seus lletrats puguin preparar la defensa, ja que se’ls va notificar la compareixença d’ahir dimarts passat, sense gairebé temps per preparar-se.

Es dóna la circumstància que aquesta situació també l’han patit, idèntica, Junqueras i els set consellers, i a ells, en canvi, l’Audiència Nacional no els va donar la possibilitat de preparar millor la seua defensa. És a dir, si el Tribunal Suprem considera que s’hauria pogut presentar indefensió en el supòsit que hagués interrogat ahir mateix la Mesa del Parlament, i per aquesta raó els ha donat una setmana de marge, aquesta indefensió es va presentar ahir per a Junqueras i els 7 conselleres empresonats.

Però l’Audiència Nacional no ho ha entès així. Coses de la justícia. A petició del fiscal, el jutge ha decidit imposar a la Mesa vigilància policial per tenir-los permanentment localitzables. Es tracta de Forcadell i els també sobiranistes Corominas, Barrufet i Guinó, del PDeCAT; Simó, d’ERC, i Nuet, de CSQP. La lleidatana Ramona Barrufet va arribar ahir a la tarda a la capital lleidatana.

Més preguntes (i respostes)

tracking