SEGRE

TRIBUNALS CAS ERO

Manuel Chaves recull la citació per al judici de corrupció a la Junta andalusa

L’expresident de la Junta, al sortir de l’Audiència de Sevilla.

L’expresident de la Junta, al sortir de l’Audiència de Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves va recollir ahir a l’Audiència Provincial de Sevilla la citació per al judici de la peça política dels ERO que començarà el 13 de desembre i en el qual s’asseurà al banc al costat d’uns altres 21 exalts càrrecs de la Junta per prevaricació.

A la sortida dels jutjats, Chaves gairebé va coincidir amb la jutge Mercedes Alaya, que va iniciar la instrucció de la macrocausa dels expedients de regulació d’ocupació.

S’enfrontaran a presumptes delictes de prevaricació i en alguns casos també malversació de cabals públics en el disseny i ús durant una dècada d’un procediment específic per repartir de forma arbitrària i sense control previ més de 800 milions d’ajuts públics a empreses en crisi. En aquesta causa també seran jutjats diversos exconsellers de la Junta, dos exdirectors de Treball i l’exinterventor general de la Junta, entre d’altres.

En concret, el lletrat de l’Administració de Justícia atorgava un nou termini de cinc dies “improrrogables” perquè els acusats del cas “es personin davant d’aquest Tribunal per poder portar a terme la citació acordada o perquè els seus procuradors manifestin què és el que ha impedit la seua personació anterior”.

tracking