SEGRE

EUA POLÈMICA

Bush pare titlla de “fanfarró” Donald Trump i confirma que va votar Hillary Clinton

Tant ell com el seu fill, tots dos expresidents republicans, creuen que l’actual mandatari va guanyar només gràcies a les promeses proteccionistes i a la xenofòbia || Segons un llibre escrit per un historiador

Trump, divendres a Washington, poc abans d’iniciar la seua gira política per diversos països asiàtics.

Trump, divendres a Washington, poc abans d’iniciar la seua gira política per diversos països asiàtics.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident nord-americà George H. W. Bush assegura en un nou llibre que l’actual mandatari, Donald Trump, és “un fanfarró” que actua guiat pel seu ego, i confirma que en les eleccions del 2016 va votar per la candidata demòcrata, Hillary Clinton, i no per l’aspirant del seu partit.

El seu fill, el també exmandatari George W. Bush (2001-2009), va pensar durant la campanya electoral que Trump no sabia “el que significava ser president”, segons un llibre que sortirà a la venda el proper 14 de novembre i sobre el qual la cadena de televisió CNN i el diari The New York Times van avançar ahir alguns detalls.

Un any després de la seua victòria electoral, Trump manté la base electoral, l’‘Amèrica profunda’

La nova amenaça coincideix amb la gira asiàtica que acaba d’emprendre el mandatari

Els comentaris els van fer tots dos expresidents durant la campanya electoral, en un moment en què la majoria de les enquestes donaven la victòria a Clinton.

Al llibre, The Last Republicans (Els últims republicans) i escrit per l’historiador Mark Updegrove, el patriarca dels Bush, que va presidir els Estats Units entre 1989 i 1993, confirma que va votar per Clinton. Bush fill, per la seua part, va votar en blanc, una cosa que ja va revelar la seua oficina el mateix dia de les eleccions, el novembre passat.

En un moment de la campanya, Bush fill, de 71 anys, va dir a Updegrove que temia ser “l’últim president republicà” dels EUA, una cita que va inspirar el títol del llibre. “Però si et fixes en els seus valors i en els que compartien el seu pare i Ronald Reagan (1981-1989), contrasten molt amb els valors del partit republicà avui, en particular les idees que va promoure Trump en la seua campanya, que són essencialment el proteccionisme i una certa xenofòbia”, va afegir. Gairebé un any després de la victòria contra Clinton en la lluita per la Casa Blanca del 8 de novembre, Trump manté intacta la seua base electoral, la denominada “Amèrica profunda”.

Mentrestant, e

l jutge William Pauley va negar una sol·licitud perquè l’advocada russa Natalia Veselnitskaia, que es va reunir amb Trump Jr., el fill del president, després que el seu pare aconseguís la nominació a la Casa Blanca, torni als EUA per assistir a una audiència per un acord no pagat en un cas internacional de blanqueig de diners.

pyongyang

L’agència de notícies nord-coreana KCNA, un dels òrgans portaveu del règim, va assegurar ahir que els Estats Units no aconseguiran reprendre les negociacions sobre la desnuclearització de la península coreana.

“Ara que la RPDC [República Popular Democràtica de Corea, el seu nom oficial] està a punt de completar l’equipament de les seues forces nuclears, els Estats Units han de renunciar a la idea forassenyada que la RPDC accedeixi a les seues exigències mafioses i ni per descomptat ha de pensar en les negociacions de desnuclearització”, va publicar el medi nord-coreà.

El text subratlla que “la dissuasió nuclear, un mitjà imprescindible d’autodefensa, mai no serà objecte de negociacions per a l’RPDC” que “no farà ni un pas enrere en la tasca d’enfortir les seues forces nuclears mentre persisteixi la política hostil dels EUA contra Corea del Nord i l’amenaça nuclear” nord-americana.

Alhora, Corea del Nord “no renuncia al diàleg, però mai permetrà que siguin objectes de regateig els assumptes relacionats amb els interessos suprems del país i la seguretat del seu poble”, segons diu la nota.

teheran

Milers d’iranians es van congregar ahir davant l’antiga ambaixada dels EUA, al centre de Teheran, per advertir el president nord-americà, Donald Trump, que a l’igual que el 1979 no sucumbiran a les amenaces i les sancions. La commemoració de l’assalt a l’ambaixada, perpetrat fa 38 anys per estudiants islàmics, va estar marcada aquest any per la renovada política antiiraniana de Trump i les seues accions per debilitar l’acord nuclear.

L’exassessor d’Exteriors es va reunir el 2016 amb funcionaris russosCarter Page, l’exassessor de política exterior de Donald Trump, es va reunir amb funcionaris del Govern rus durant la campanya electoral per a la presidència del 2016, segons va informar el diari The New York Times, citant el testimoni que va donar aquesta setmana a un comitè del Congrés dels Estats Units.

Trump, divendres a Washington, poc abans d’iniciar la seua gira política per diversos països asiàtics.

Trump, divendres a Washington, poc abans d’iniciar la seua gira política per diversos països asiàtics.EFE

tracking