SEGRE

PARTITS

PNB: Amb les institucions catalanes dissoltes, impossible pactar amb Rajoy

En referència als pressupostos de l’Estat

PNB: Amb les institucions catalanes dissoltes, impossible pactar amb Rajoy

PNB: Amb les institucions catalanes dissoltes, impossible pactar amb RajoyEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha afirmat que amb l’article 155 de la Constitució "operatiu" a Catalunya i amb les institucions catalanes "dissoltes" negociar els pressupostos generals de l’Estat amb el president del Govern, Mariano Rajoy, "és un terreny impracticable" per a la formació, "impossible".

El dirigent del PNB, en una entrevista que avui publica el diari El Correo, assegura que la relació actual amb el PP és "molt distant i freda", encara que matisa que el PNB "mai" trenca "amb ningú".

"Però pensar -agrega- que, amb l’actual estat de les coses, puguem fer abstracció i negociar amb el PP està fora de la realitat. Ells són conscients que el que estan fent trenca plats".

Ortuzar, que no concedeix "cap valor polític" al vistiplau del Govern als acords del "Cupo" i el Concert, opina sobre la marxa de l’expresident català Carles Puigdemont a Bèlgica que "una persona per defensar-se de la Justícia té dret a tot".

"He intentat posar-me en la situació de com estarà vivint allà, lluny de la seua família, del seu entorn... i ha d’estar sent duríssim", afirma el responsable del PNB, que no creu que l’expresident català actuï com ho està fent "per escaquejar-se, sinó pensant en el que és millor per a la seua causa".

Ortuzar considera que el model territorial "està en una crisi irreversible" i que "cal canviar-lo perquè la gent no es plantegi marxar d’Espanya, sinó quedar-se en bones condicions".

"Però no ens podem asseure entorn d’una taula amb gent a la presó per defensar unes idees, amb sumaris oberts, amb el 155 en vigor. Cal generar un clima d’assossec i si no ho fem, els problemes es repetiran amb més cruesa", adverteix.

tracking