SEGRE

SUCCESSOS TIROTEIG

Almenys 27 morts i el mateix nombre de ferits en un tiroteig en una església a Texas

L’atacant ha estat abatut i és un dels morts || Una de les víctimes és una nena de catorze anys i hi ha almenys vint-i-set persones més ferides per trets i van haver de ser hospitalitzades

El president dels EUA, Donald Trump, al costat del seu homòleg japonès, Shinzo Abe.

El president dels EUA, Donald Trump, al costat del seu homòleg japonès, Shinzo Abe.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 27 persones van morir i 27 més van resultar ferides pels trets d’un individu que va irrompre en una església de la localitat de Sutherland Springs, a Texas, segons va informar una font policial citada per la cadena ABC.

L’atacant va morir abatut. L’home armat va irrompre a la Primera Església Baptista de Sutherland Springs, a Texas, segons la Policia. El xèrif del comtat de Wilson, Joe Tackitt, va explicar que l’atacant va ser abatut i va confirmar que és mort. Entre els morts hi havia una nena de 14 anys. Alguns ferits van ser traslladats al Centre Mèdic Brooke de l’Exèrcit i d’altres van ser ingressats en altres hospitals de la zona.

El tiroteig “va durar uns quinze segons. Vaig cridar cobriu-vos!, entreu dins!, i ens vam amagar tots”

Una persona que treballa en una gasolinera propera va explicar que va escoltar les primeres ràfegues de trets cap a les 11.15 hores i després va veure clients de la gasolinera i fidels de l’església córrer per refugiar-se. “Va durar uns 15 segons. Vaig cridar cobriu-vos!, entreu dins!, i ens vam amagar tots”, va relatar la dona, de 49 anys, en declaracions a ABC News. Una vegada dins de l’edifici de la gasolinera, van tancar la porta i uns minuts després van arribar els serveis d’emergència. “Hi havia agents atenent els ferits i fent-los preguntes”, va explicar. Al tancament d’aquesta edició, totes les hipòtesis estaven obertes i no se sospitava que es tractés d’un atac terrorista islamista. El president nord-americà, Donald Trump, va publicar un missatge a Twitter. “Que Déu estigui amb la gent de Sutherland Springs, Texas. L’FBI i les forces de l’ordre són al lloc. Segueixo la situació des del Japó”, va indicar.

L’últim atac d’aquesta envergadura en una església nord-americana va ocórrer a Charleston, a Carolina del Sud, el juny del 2015. En aquesta ocasió, Dylan Roof, un jove de raça blanca, va entrar en una església de Charleston i va matar a trets nou persones afroamericanes en el que va ser considerat un dels pitjors crims d’odi ocorreguts al país fins al moment. Roof va ser condemnat a mort.

Aquesta matança ocorre tot just un mes després del pitjor atac amb una arma en la història dels Estats Units, a Nevada, en que va resultar en la mort de 60 persones i més de 500 ferits. Durant un concert de música country, un home blanc de 64 anys va disparar a ràfegues contra milers d’assistents en una cèntrica esplanada de Las Vegas. Aquest incident va reobrir fugaçment el debat sobre les armes als Estats Units, sense que canviés la legislació.

Trump adverteix Corea del Nord que no subestimi els Estats UnitsEls líders del Japó i els EUA, Shinzo Abe i Donald Trump, van abordar ahir la creixent amenaça armamentística de Corea del Nord en un distesa trobada jugant a golf, en la primera parada de la gira asiàtica del líder de la Casa Blanca. El líder republicà va destacar la importància estratègica de l’aliança amb el Japó, que va definir com “un soci fort i capaç”, i va advertir que “cap règim i cap dictador haurien de subestimar la determinació dels EUA”, durant un discurs davant de les tropes de Yokota, en una clara al·lusió al líder nord-coreà Kim Jong-un. Abe va afirmar que tots dos “van poder relaxar-se” i “van mantenir el tipus de grans converses que només es poden tenir jugant al golf”, en les quals “van dialogar de forma honesta sobre assumptes molt complicats”. Corea del Nord va respondre que imposarà “un càstig immisericordiós” als EUA si Trump realitza “actes o comentaris insensats”.

tracking