SEGRE

GUERRA IRAQ

Denuncien que Bush va enganyar Londres sobre l’armament de Saddam Hussein

L’exprimer ministre britànic Gordon Brown.

L’exprimer ministre britànic Gordon Brown.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit “va ser enganyat” pels Estats Units sobre el suposat arsenal nuclear del règim de Saddam Hussein a l’Iraq, la qual cosa significa que “no va ser justificada” la invasió del país àrab el 2003, conclou l’exprimer ministre britànic Gordon Brown en un nou llibre avançat ahir.

Brown, que era ministre d’Economia laborista durant la guerra liderada per Washington i Londres, en la qual l’expresident José María Aznar va ficar també Espanya, publica dimarts vinent La meua vida, els nostres temps, en què assegura que el Govern nord-americà els va ocultar informació “crucial”.

El polític escocès, que va succeir l’any 2007 Tony Blair com a primer ministre fins a l’any 2010, revela que l’Administració nord-americana de George W. Bush comptava amb un informe de Defensa “secret” que mai va ser mostrat a l’Executiu de Londres i que suposadament qüestionava el fet que Saddam Hussein tingués capacitat nuclear.

L’eventual constatació que el Govern iraquià de l’època no tenia armes de destrucció massiva ni tampoc capacitat per atacar els països occidentals porta Gordon Brown a concloure en el seu llibre que “la guerra no estava justificada com a últim recurs i la invasió no va ser una resposta proporcionada”.

tracking