SEGRE

El Govern espanyol respecta "al màxim" la decisió de deixar en llibertat Puigdemont

Santamaría diu que la justícia de Bèlgica és "un sistema tan democràtic com l’espanyol"

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría

El Govern espanyol respecta "al màxim" la decisió de deixar en llibertat PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha manifestat aquest dilluns el "màxim respecte" de l’Executiu espanyol per la decisió del jutge belga de deixar en llibertat condicional l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont.

Sáenz de Santamaría, que s’ha referit a aquest assumpte a la seua arribada a un esmorzar informatiu amb el president d’Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, ha subratllat que el Govern respecta la manera d’actuar de la justícia belga exactament igual que de l’espanyola.

"Per part del Govern, i ja que estem parlant d’un sistema tan democràtic com l’espanyol, màxim respecte a les decisions dels jutges a Espanya, a Bèlgica i a tots els estats que respectem la separació de poders i la independència judicial", ha assenyalat.

Preguntada per si creu que el procés s’allargarà moltíssim, ha dit que desconeix "quins seran els terminis". Sobre si s’imagina el president Puigdemont fent campanya des de Bèlgica, s’ha limitat a recordar que aquest no és president, sinó "expresident".

L’assistència de la vicepresidenta a l’acte de Fernández Vara ha estat rebuda per aquest amb "alegria" i com un "gest de normalitat del qual el país està molt necessitat".

tracking