SEGRE

ESNOTICIA

El PDeCAT demana “generositat” a ERC per a una llista unitària liderada per Puigdemont

La direcció del partit aprova aquesta proposta l’endemà que Esquerra posés condicions per anar plegats || Aposta per un programa que propugni l’amnistia i la independència efectiva

Els coordinadors generals del PDeCat, David Bonvehí i Marta Pascal.

El PDeCAT demana “generositat” a ERC per a una llista unitària liderada per PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell nacional del PDeCAT va aprovar ahir que el partit es presenti a les eleccions en una “gran llista unitària” que encapçali el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, i que inclogui els exconsellers. Així ho va anunciar la coordinadora general, Marta Pascal, que va assegurar que no posaran condicions per configurar la llista unitària: “De cap de les formes no serem nosaltres els que posarem traves.” Això sí, ha demanat “generositat extraordinària” tant al seu partit com a la resta del sobiranisme. La presidenta del consell nacional del PDeCAT i també presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va fer aquesta mateixa petició directament a ERC, després que aquest partit acordés dissabte condicionar la seua participació en una llista unitària a tenir-hi preeminència i al fet que sigui més àmplia que Junts pel Sí, incloent-hi la CUP i part de Podem.

Amb aquesta proposta, el PDeCAT tanca la porta a l’exconseller Santi Vila, que es va oferir a liderar la llista del partit.

L’antiga Convergència també proposa que tots els exconsellers estiguin a la candidatura

Pascal va demanar que el programa electoral amb què l’independentisme es presenti als comicis sigui clar i aposti “per l’Estat en forma de República, l’amnistia per a tots els presos polítics i la recuperació de les institucions.” Per a això, va cridar a desbordar les urnes perquè els partits que han donat suport a l’aplicació de l’article 155 no aconsegueixin governar a Catalunya, i va defensar que el PDeCAT es presentarà als comicis convocats per Rajoy perquè no té “por a les urnes”. En un altre ordre, va afirmar que “ens estan perseguint el president i els consellers que són a Brussel·les, i, perquè coneixem el seu fanatisme, sabem que no pararan”, va afirmar. “Si fa una setmana ens haguessin dit el que passaria, hauríem dit que no podia passar”, va destacar, i va afegir que poden arribar dies més durs per a l’independentisme.

tracking