SEGRE

Fachin revela que té un partit registrat

Reconeix converses amb ERC i la CUP per a un "front electoral"

Fachin, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Fachin revela que té un partit registratEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha revelat aquest dilluns haver parlat amb ERC, la CUP i Procés Constituent per arribar a possibles "preacords" que permetin un "front electoral", i ha dit que ja hi ha registrat un partit que es podria utilitzar de forma instrumental per a tal efecte.

En roda de premsa a la seu de Podem, a Barcelona, Fachin ha assenyalat que no accepta la divisió entre independentistes i no independentistes, i que aquesta possible llista hauria de fundar-se en "valors de profunditat democràtica". "Jo no fitxaré per a un partit per anar a les eleccions del 21D, ha assenyalat, "però si podem constituir algun tipus de front col·lectivament sí acudiríem", ha asseverat.

Fachin ha explicat que ell i la resta del sector crític que també abandonarà l’organització podrien utilitzar un partit que fa temps que està registrat, ja que dimarts és la data límit per presentar formacions polítiques per a les eleccions del 21 de desembre: "El calendari ens obliga a presentar coses en hores", ha lamentat en aquest sentit. En cas d’arribar a "preacords" per a aquest "front electoral", ha explicat, es cridaria a la militància de Podem "que no accepta la imposició" de la direcció estatal a "valorar-los" i prendre part del projecte.

Fachin ha dit que ha parlat amb "organitzacions i partits propers, d’esquerra per dir-lo d’alguna forma," i que, per tant, "és difícil" que aquest futurible espai es pugui "compartir" amb el PDeCAT. "La idea no és la de cap fitxatge, sinó que gent diversa arribi a acords amplis" tal com ha ocorregut a l’hora de defensar les votacions de l’1-O, ha insistit Fachin.

tracking