SEGRE

Junqueras retreu al PSC que participi "en actes que acaben amb agressions"

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras

Junqueras retreu al PSC que participi "en actes que acaben amb agressions"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras retreu en un article que publiquen aquest dilluns dos diaris digitals que el PSC "participi en actes on es produeixen agressions violentes" i es pregunta: "¿de quina democràcia parlem quan et poden pegar pel carrer si no crides 'Visca Espanya'?". A l’article "La violència impune als carrers", escrit des de la presó madrilenya d’Estremera, i que publiquen Nació Digital y Público, el líder d’ERC diu que "avui estem vivint episodis continus de violència al carrer", i precisa que dissabte passat "una parella de joves va ser agredida per un grup de persones abillades amb banderes espanyoles" perquè "no van voler cridar 'Visca Espanya!'".

"Això avui està passant. I està passant perquè gaudeix de cobertura, complicitat i total impunitat," assevera Junqueras, qui denuncia que "torbes d’extrema dreta campen pels carrers del nostre país" i "apallissen tota la gent que no brama en defensa de la sagrada unitat d’Espanya". Assegura no esperar res de partits amb "una més que rància tradició democràtica", però es pregunta: "¿Com és que la direcció del PSC anima repetidament a la participació en actes on es produeixen agressions violentes?" y "Com és que la direcció del PSC calla i empara amb el seu silenci i/o connivència la violència?". Després de criticar també que davant d’aquestes situacions "hi hagi ministres del PSOE que riguin o ho aplaudeixin", torni a preguntar-se "què queda del PSC que defensava la llibertat dels pobles?" i, encara que reconeix que ha vist "expressions digníssimes de membres del PSC davant del 155 i la violència", diu sentir "llàstima" que "la seua direcció les ignori".

Per això, es dirigeix a la direcció del PSC per exigir-li que "no permeti que s’exerceixi la violència en nom del que legítimament es desitja defensar"I que "pensi que un dia, aquests mateixos que avui es manifesten al seu costat i que apallissen gent, amb total impunitat, pot ser que no en tinguin prou amb apallissar aquells que volen votar per decidir".

tracking