SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez diu que la via penal no és la solució a la crisi amb Catalunya

El PSOE es desmarca de Podem || Javier Arenas critica el “mal terrible” que fa Puigdemont i diu que “l’Estat de Dret no s’escapa, es queda aquí”

El vicesecretari de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas.

El vicesecretari de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va deixar ahir clar que el “problema polític” de Catalunya no se soluciona per la via penal i que només un partit, en aquest context, sap actuar com a “esquerra de govern”: a diferència de Podem, el PSOE “ha sabut on estar”. I ho ha fet, va continuar Sánchez, perquè s’ha posicionat al lloc en el qual se l’esperava davant el desafiament “secessionista”, al costat de la Constitució, de l’Estatut i “en defensa de la convivència”. Així ho va dir en el congrés del PSOE d’Aragó. Sobre els empresonaments d’exmembres del Govern, el líder del PSOE va dir que la via penal no és “solució” al “problema polític” de Catalunya. “La solució arribarà per les vies del diàleg, de la concòrdia i de la convivència, mai des de la imposició o des de camins unilaterals”, va afirmar. En les eleccions del 21-D, els catalans que vagin a votar sabran quina papereta encarna l’aposta pel diàleg, la concòrdia i la reconciliació nacional, i aquesta papereta serà la de Miquel Iceta, va recalcar Sánchez.

El PSOE, al costat de Ciutadans i el PP, va votar a favor de l’article 155.

Javier Arenas: “El progressista és la unitat d’Espanya, i l’antic és voler destrossar Espanya”

Per la seua part, el vicesecretari de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, va criticar el “mal terrible” fet pel president Carles Puigdemont i va assenyalar que, mentre “alguns fugen i se situen en fuga, l’Estat de Dret no s’escapa, es queda aquí, perquè és la garantia de les llibertats de tots els espanyols”. Durant la seua intervenció en el 14 Congrés Provincial de Noves Generacions de Sevilla, Arenas va dir que “el progressista és la unitat i cohesió d’Espanya, i l’antic és voler destrossar Espanya; el progressista és la solidaritat entre els espanyols i l’antic és la societat desigual, insolidària; el progressista és respectar la llei, l’Estat de Dret i respectar els altres, i l’antic és un món sense regles, és la selva, un món sense respecte, com practiquen els extremistes”.

El vicesecretari de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas.

El vicesecretari de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas.EFE

tracking