SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Bárcenas insisteix que “no es va endur ni una sola pesseta” del PP

La dona diu que li va delegar operacions bancàries perquè no en tenia coneixements

Luis Bárcenas, a l’arribar a l’Audiència Nacional.

Luis Bárcenas, a l’arribar a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, Joaquín Ruiz de Infante, va insistir ahir davant del tribunal de l’Audiència Nacional que jutja els trenta-set acusats per haver participat en la primera època d’activitats de la trama Gürtel (1999-2005) que el seu client no va blanquejar diners, ni va ocultar als comptes de Suïssa fons procedents dels comptes dels populars. “No es va endur ni una sola pesseta d’aquesta comptabilitat”, va dir. En la jornada d’ahir

la número 121

, va ser el torn del lletrat de Bárcenas per exposar les conclusions finals, en què va sol·licitar la lliure absolució en contra de la petició de trenta-nou anys i mig de presó de la Fiscalia Anticorrupció per al que va ser senador per Cantàbria.

El Ministeri Públic assegura que part dels fons de l’extresorer popular van ser “obtinguts per Francisco Correa, el líder de la trama, però també per la seua intermediació en adjudicacions públiques, al marge de Correa, i per la sostracció de fons de la caixa B” del Partit Popular, o de la “comptabilitat extracomptable”, com la va denominar l’extresorer durant la declaració, i que va arribar a amagar al voltant de 4 milions d’euros que no es van aconseguir intervenir mai.

“El meu client no es va endur ni una sola pesseta d’aquesta comptabilitat”, va emfatitzar Ruiz de Infante, alhora que va precisar que els diners en diferents comptes helvètics són “ingressos”

on va arribar a tenir 48,2 milions d’euros el 2007

, “una realitat que és pura matemàtica”.

Pel que fa als delictes fiscals que se li atribueixen, l’advocat va posar èmfasi que una “gran part” ja ha “prescrit”. Per la seua part, la defensa de la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias

que s’enfronta a vint-i-quatre anys i un mes de presó

, va destacar que ella no va qüestionar mai el treball del seu marit i que totes les operacions bancàries eren delegades en ell perquè no tenia prou coneixements per fer aquestes gestions.

Així ho va manifestar la lletrada Marta Giménez durant l’exposició de l’informe de conclusions finals, en la qual va demanar la lliure absolució per a Rosalía Iglesias adherint-se als arguments emesos per l’advocat de Bárcenas, que el va precedir. Tots dos lletrats van anunciar a la sala que els seus defensats renuncien a l’ús de l’última paraula per convèncer el tribunal de la seua innocència.

tracking