SEGRE

CCOO i UGT convoquen mobilitzacions el novembre contra l'actuació del Govern

Comencen aquest dimecres i no contemplen cap vaga general

Els secretaris generals d'UGT

CCOO i UGT convoquen mobilitzacions el novembre contra l'actuació del GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT han convocat a partir d'aquest dimecres i fins el 29 de novembre una bateria d’iniciatives dins d’"una mobilització pels drets i les llibertats" que prenen la forma principalment de concentracions i que no contempla cap vaga general.

Amb aquesta proposta de mobilitzacions, les dos centrals volen denunciar "la conculcació de drets i llibertats" i "les polítiques autoritàries molt greus" que duu a terme el Govern del PP, que considera "responsable" d’un conflicte polític, institucional i impròpiament jurídic".

Per a aquest dimecres, quan el sindicat minoritari Intersindical-CSC ha convocat vaga general, CCOO i UGT proposen com a alternativa concentracions a les 12 i a les 18 hores a tots els pobles i ciutats. Les dos centrals s’han desmarcat de la convocatòria de vaga general en entendre que no es tracta d’un conflicte laboral, encara que UGT, a títol personal, ha assenyalat que "respectarà" les decisions que els seus membres poden prendre si opten per adherir-s’hi. "Davant de l’excepcionalitat del moment, som conscients que moltes persones creuran que al si de l’empresa és la millor forma per expressar el seu descontentament. L’UGT de Catalunya no vol portar un conflicte polític a l’àmbit de l’empresa, però respectarà qualsevol decisió de comú acord que els seus membres puguin decidir amb relació a adherir-se a qualsevol forma de protesta", assenyala en un comunicat.

Les dos centrals sindicals han donat suport a més a la manifestació de dissabte vinent convocada per Òmnium Cultural i ANC, conjuntament amb la Taula per la Democràcia, a Barcelona, i convoquen concentracions a les 12 hores davant de les seus d’ambdós sindicats o davant dels ajuntaments els dies 15, 22 i 29 de novembre.

Els dos sindicats majoritaris reclamen amb aquestes iniciatives la llibertat dels dos activistes d’Òminum Cultural i l’ANC i els exconsellers empresonats, així com la retirada de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

En un comunicat conjunt, CCOO i UGT de Catalunya demanen també a les seues afiliacions que participin en debats en els seus àmbits d’organització i que "prenguin personalment les decisions polítiques que creen convenients", després de recordar que les dos organitzacions són "espais plurals políticament i independents de qualsevol força política".

tracking