SEGRE

Hisenda denuncia Puigdemont al Tribunal de Comptes perquè pagui l'1-O

També demana investigar les subvencions que van rebre l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium

Puigdemont i l'exconseller de Presidència, Jordi Turull, durant un ple al Parlament.

Hisenda denuncia Puigdemont al Tribunal de Comptes perquè pagui l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Hisenda ha denunciat el president Carles Puigdemont i els seus exconsellers davant del Tribunal de Comptes perquè paguin de la seua butxaca els costos del referèndum del passat 1 d’octubre, segons han confirmat fonts del Govern espanyol.

El secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha enviat un escrit a la Fiscalia del Tribunal de Comptes, al qual ha tingut accés Efe, en el qual denuncia l’ús de diners públics en el referèndum independentista. Hisenda vol que la Fiscalia iniciï les "actuacions oportunes" encaminades a determinar les actuacions, els contractes i actes administratius realitzats per la Generalitat per a l’organització i celebració del referèndum il·legal i a concretar quants diners va costar.

En concret, Fernández de Moya precisa que s’han d’aclarir tots els fons públics destinats a aquesta finalitat, inclosos les subvencions que van rebre l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, el paper dels quals en la promoció i organització del referèndum "sembla evident en vista de les diferents notícies publicades en els mitjans de comunicació".

tracking