SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Lliure el detingut per la mort d’un nadó a Girona

L’autòpsia descarta que la nena de deu mesos fos violada || La causa de la mort podria ser natural, per una infecció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detingut com a sospitós de causar la mort d’un nadó de deu mesos, que va morir dissabte passat en estranyes circumstàncies a Torroella de Montgrí, va quedar ahir en llibertat després que l’autòpsia realitzada a la menor descartés lesions internes. Ara s’estudien altres hipòtesis, com la mort natural.

Segons informen fonts de la investigació, les laceracions que la víctima presentava als genitals quan va ser atesa a l’ambulatori podrien relacionar-se amb una infecció, per la qual cosa es practicaran cultius que ho confirmin.

El primer examen al cos apuntava a abusos sexuals que van portar a sospitar de l’acusat

Malgrat tot, l’acusat haurà de comparèixer avui als jutjats de la Bisbal d’Empordà, al mantenir-se la causa oberta a l’espera de les proves mèdiques pendents. Encara que els primers exàmens a l’ambulatori que van activar el protocol per a aquesta mena de situacions apuntaven fins i tot a abusos sexuals, la principal hipòtesi ara és que es va produir un cúmul de circumstàncies que van portar a sospitar d’una actuació criminal de la qual ara es dubta.

La sang que presentava el cadàver, ja que la menor va arribar sense vida al centre sanitari, es relacionaria en aquest moment amb l’intent de reanimació que se li va practicar prèviament, durant més d’una hora.

De totes maneres, les proves pendents inclouen també detecció de tòxics en sang i orina per descartar qualsevol tipus de violència contra el nadó. De moment, els forenses no poden determinar les causes de la mort de la menor, i si tampoc no apareix res estrany quan es completin les anàlisis sol·licitades, es determinarà que va ser natural. L’home que han posat ara en llibertat és un jove de vint-i-sis anys i nacionalitat equatoriana que compartia habitatge a Torroella de Montgrí amb la mare de la nena morta, de vint-i-un anys i origen hondureny, i una altra filla també menor. El cas va despertar una tal alarma social que l’ONG Save the Children ha condemnat el que es presumia com un assassinat i ha reclamat una llei que protegeixi la infància de la violència.

tracking