SEGRE

Puigdemont afirma estar preparat per ser extradit i acabar a la presó

Critica la "indolència d’Europa davant d’aquesta persecució indecent"

Puigdemont, aquest matí durant l'entrevista a Catalunya Ràdio des de Brussel·les.

Puigdemont afirma estar preparat per ser extradit i acabar a la presóCatalunya Ràdio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat estar "preparat" per ser extradit a Espanya per la justícia belga, i que és conscient que tant ell com els quatre consellers fugits a Bèlgica poden "acabar en presons espanyoles". En una entrevista concedida a Catalunya Radio des de Bèlgica, Puigdemont ha indicat que els exmembres del Govern que es troben en aquest país "en cap moment hem eludit cap responsabilitat" i ha ressaltat que es van presentar "voluntàriament davant de la justícia belga" després de l’euroordre de detenció dictada per l’Audiència Nacional.

Segons Puigdemont, el seu exili a Bèlgica respon a una estratègia d’"internacionalitzar al màxim el que aquesta passant" a Catalunya, d’una causa que segons el seu parer és "de drets humans i de democràcia" i que "obre uns focus que ajuden als companys empresonats a Espanya". "Es tracta de poder administrar de la millor manera possible la defensa dels nostres drets, no dels individuals, sinó del Govern de Catalunya," ha considerat Puigdemont, que entén que "si disposem d’uns dies o unes setmanes per poder fer el que estem fent, ho hem d’aprofitar".

"Tot això acabarà en els tribunals internacionals, acudirem a ells, arribarem fins el final i l’estat espanyol passarà vergonya", ha augurat Carles Puigdemont, que ha ressaltat que per a això "hem vingut al cor d’Europa, ens hem dirigit al món, i el món escolta". Ha subratllada que en la roda de premsa que va fer a Brussel·les "hi va haver un desplegament de mitjans internacionals colossal" que van informar "al planeta sencer" de la situació a Catalunya, el que va contrastar amb "la total indiferència a la seu de les institucions europees", que veu "desconnectada del que li interessa a la gent".

En aquest sentit, ha considerat "una veritable anomalia democràtica que hi hagi presos polítics a Europa", i ha insistit que la causa contra ell i els exconsellers és "una causa de drets humans, de democràcia" doncs "s’estan violant els drets humans dels companys empresonats" i "som víctimes d’una persecució política". Ha criticat la "indolència d’Europa davant d’aquesta persecució indecent" i ha demanat a la UE que "tingui la decència de preguntar-li a l’Estat espanyol si respectarà el resultat de les urnes el 21-D" i si els partits que guanyin "tindran dret a aplicar el seu programa electoral".

Per la seua part, l’exconseller de Sanitat Toni Comin ha explicat que, a l’hora d’afrontar la seua situació judicial, entre els membres del Govern "hi havia un pacte que tothom havia de poder decidir valorant el component polític i el personal" encara que "totes les opcions eren arriscades". "Tots valorem els riscos en funció de les seues circumstàncies, tothom va poder prendre la decisió que va voler i el resultat ha estat el que ha estat", ha puntualitzat Comin.

tracking