SEGRE

El 155 es desactivarà el mateix dia que es constitueixi el nou Govern

Rajoy confia que les eleccions del 21 de desembre suposin la normalitat a Catalunya

Mariano Rajoy y el portaveu del PP

El 155 es desactivarà el mateix dia que es constitueixi el nou GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern assegura que l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució es desactivarà el mateix dia que prengui possessió el nou Govern resultant de les eleccions del proper 21 de desembre. Així ho asseguren fonts de l’Executiu davant del panorama polític que obriran a Catalunya aquests comicis convocats pel president del Govern, Mariano Rajoy.

Una vegada que es constitueixi el nou Govern es desactivaran les mesures adoptades en aplicació d’aquest article constitucional, i si es volgués tornar a activar hauria d’iniciar-se de nou el procés que ha desembocat en la seua posada en marxa. És a dir, que el Govern hauria de demanar de nou l’autorització del Senat per portar a la pràctica les mesures que, en el seu cas, considerés necessàries.

Les fonts del Govern asseguren que això és "pura teoria política" perquè no hi ha cap previsió de futur sobre això i confien que les eleccions del 21 de desembre suposin la normalitat a Catalunya.

En aquesta línia, Rajoy, en declaracions als periodistes al Congrés i en ser preguntat si estaria disposat a aplicar de nou l’article 155 si el 21D guanyen els independentistes i pretenen continuar amb els seus mateixos plans, ha subratllat que no s’han de fer elucubracions". "El que espero -ha dit- és que les eleccions del 21 de desembre serveixin per obrir una nova etapa de tranquil·litat i normalitat".

tracking