SEGRE

ESNOTICIA

El PP afirma que hi haurà 155 si “l’independentisme hi torna”

Hernando assegura que “tothom ha pogut constatar les conseqüències de violentar la llei” || Maillo, “vigilant” al tractament de la televisió catalana

La vicepresidenta Santamaría, ahir, atenent la premsa.

La vicepresidenta Santamaría, ahir, atenent la premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Grup Popular al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, va voler advertir ahir el PDeCAT i ERC que si després de les eleccions catalanes del 21 de desembre aconsegueixen formar govern i tenen la temptació de “tornar a fer el mateix” i reeditar el procés sobiranista, ja sabran “a què atenir-se” i obtindran “la mateixa resposta” que ara, amb referència a l’aplicació del ja famós article 155 de la Constitució.

“Tothom ha pogut constatar les conseqüències de violentar la llei, de fer un cop d’Estat contra la unitat d’Espanya, i de trencar l’Estat de Dret, l’Estatut i la Constitució”, va comentar Hernando en declaracions al Congrés.

En aquest context, va subratllar que si després de les catalanes hi ha un nou Govern, “sigui el que sigui”, o fins i tot un d’una altra comunitat, que decidís “violentar la Constitució i atemptar contra la sobirania”, ja sabrà “a què atenir-se”. “Jo confio que ningú pretengui tornar-hi perquè, si algú hi torna, evidentment tindrà la mateixa resposta”, va remarcar.

A més, va replicar a les declaracions de l’expresident Carles Puigdemont, que havia denunciat hores abans a Brussel·les que va ser cessat “per un cop d’Estat”. “El cop d’Estat el va intentar fer Puigdemont”, va asseverar, mostrant el seu desig que “deixi de ser un pròfug i respongui davant de la Justícia” del que, segons la seua opinió, “ha estat una activitat clarament delictiva”.

Preguntat sobre la compareixença del president del Govern central, Mariano Rajoy, al Congrés per explicar l’aplicació de l’article 155, que reclamen ERC i el PDeCAT, Hernando va insistir que “la compareixença que està esperant tothom” és la de Puigdemont i els quatre exconsellers “fugats a Brussel·les”.

Per una altra banda, el coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, va afirmar que la seua formació està “molt vigilant” al tractament informatiu per part de TV3 per si en algun moment és necessari plantejar alguna denúncia davant de la Junta Electoral Central (vegeu el desglossament).

tracking