SEGRE

El Govern veu "residual" el seguiment de vaga a excepció d'Educació

Els sindicats d'ensenyament diuen que l'aturada ha arribat al 45%

Alguns establiments han abaixat les reixes al pas dels piquets.

El Govern veu "residual" el seguiment de vaga a excepció d'EducacióLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern estatal ha titllat de "mínim i residual" el seguiment de la vaga general convocada aquest dimecres a Catalunya "a la pràctica totalitat dels sectors" econòmics, encara que sí que ha admès una incidència més gran en el sector educatiu, amb un 31,5%. El sindicat d’Educació USTEC-STES ha elevat aquest percentatge al 45%.

En una compareixença davant els mitjans en la delegació del Govern a Catalunya, l’executiu ha fet aquest balanç del seguiment de la vaga general convocada aquest dimecres a Catalunya per l’Intersindical-CSC, un sindicat minoritari i independentista, que comptava també amb el suport de les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural.

El secretari general tècnic del Ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver, ha assegurat que la vaga general, fins aquest migdia, ha tingut un "escàs" impacte als centres de treball.

Puigserver ha titllat de "limitat" el seguiment de la vaga general, encara que ha precisat que, "en el seu moment més àlgid", s’han produït fins a 70 talls de carreteres, ha detallat.

Puigserver ha comentat que els talls produïts en algunes carreteres i en alguns carrers de Barcelona han obligat a les forces policials a utilitzar la "força mínima" per retirar als manifestants de la via, tot això per "garantir" la lliure circulació dels ciutadans que volien anar a treballar.

El representant del Govern ha assegurat que, a poc a poc, els Mossos d’Esquadra han anat retirant a aquests manifestants de les carreteres per garantir que es pogués circular almenys per un o dos carrils, i ha afegit que al migdia amb prou feines quedaven sis punts de talls de trànsit.

Bona part dels talls de vies fèrries realitzats des de primera hora del matí ja s’han dissolt, si bé continua "actiu" el bloqueig de l’estació del AVE de Girona, ha dit Puigserver.

Ha explicat, a més, que les dades proporcionades pel departament de Treball de la Generalitat revelen que el seguiment de la vaga està sent "mínim i residual" a la pràctica totalitat dels sectors d’activitat, tret d’en l’educatiu, amb aquest 31,5 % esmentat.

tracking