SEGRE

PARTITS

La Junta Electoral rep la candidatura de quatre coalicions per al 21D

En Comú Podem-Catalunya en Comú, Esquerra Republicana-Catalunya Sí, Partit Demòcrata-Pacte Democràtic i Retallades Zero-Grup Verd

La Junta Electoral rep la candidatura de quatre coalicions per al 21D

La Junta Electoral rep la candidatura de quatre coalicions per al 21DEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebut quatre propostes de coalicions electorals per als comicis autonòmics catalans del proper 21 de desembre, el termini de presentació del qual va acabar ahir, dimarts.

Sota el nom d’En Comú Podem-Catalunya en Comú (ECP-CatComú) es presenta la coalició formada per Podem, Catalunya en Comú, Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Catalunya Sí formen la coalició denominada Esquerra Republicana-Catalunya Sí, amb les sigles ERC-CatSí.

La tercera coalició registrada en la JEC la formen el Partit Demòcrata Europeu Català i Convergència Democràtica de Catalunya, amb el nom Partit Demòcrata-Pacte Democràtic (PDeCAT-PACTE)

Finalment, la Junta Electoral ha rebut la inscripció de la coalició Retallades Zero-Grup Verd, integrada per Unificació Comunista d’Espanya, Els Verds-Grup Verd i el Partit Demòcrata Social Autonomista.

La Junta Electoral Central que supervisa les eleccions catalanes del 21D es va constituir el passat 2 de novembre amb l’elecció del seu nou president, el magistrat del Tribunal Supremo Segundo Menéndez Pérez. La renovació de la JEC, òrgan permanent encarregat de vetllar per la transparència, neetedat i objectivitat dels processos electorals, estava pendent des de fa més d’un any, ja que la llei estableix que s’ha de renovar a l’inici de cada legislatura.

tracking