SEGRE

Albiol portarà a la Fiscalia de Menors l'ús de nens com "escuts" a la vaga

El líder de PP català ha carregat contra la jornada de mobilitzacions d’ahir

Albiol portarà a la Fiscalia de Menors l'ús de nens com

Albiol portarà a la Fiscalia de Menors l'ús de nens com "escuts" a la vagaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dijous que denunciarà davant de la Fiscalia de Menors a aquells pares o professors "fanatitzats" que, segons el seu parer, van utilitzar nens menors i fins i tot nadons com a "escuts humans" en la vaga general "salvatge" d’ahir a Catalunya.

En roda de premsa a Barcelona, Albiol ha carregat contra la jornada de mobilitzacions d’ahir amb motiu de la vaga general convocada per l’Intersindical-CSC i recolzada per les entitats sobiranistes, que ha qualificat de "vaga salvatge de l’independentisme", una protesta que va fracassar en la indústria i el comerç però que va generar nombrosos incidents de mobilitat.

"Era legal, perquè així ho va decidir un jutge. Però era il·legítima, perquè no responia a interessos de reclamacions laborals, sinó exclusivament a la voluntat de manipular políticament la societat catalana i fer-la partícip o víctima de plantejaments del tot inadmissibles per a persones decents", ha afirmat.

Albiol ha opinat que es va posar en evidència "fins quin punt una part de la societat catalana s’ha transtornat i fanatitzat i que els porta a utilitzar per a les seues pròpies finalitats nens de no pas més de dos o tres anys, fins i tot nadons, com a escuts humans davant de la policia. És mesquí, irresponsable, patètic i penós".

Ha advertit que el seu partit presentarà una denúncia davant de la Fiscalia de Menors amb fotografies i imatges perquè actuï en conseqüència contra d’aquests "pares i professors fanatitzats": "No els pot sortir gratis. És molt greu", ha dit Albiol, que ha demanat que rebin "la repulsa més contundent dins de les lleis".

tracking