SEGRE

Fiscalia demana presó per a Forcadell, Corominas, Guinó i Simó

Per facilitar la DUI, mentre que reclama presó eludible amb fiança per a Barrufet i deixar lliure Nuet

Anna Simó a la seua arribada aquest matí al Suprem

Fiscalia demana presó per a Forcadell, Corominas, Guinó i SimóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha demanat l’ingrés a presó sense fiança de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els diputats Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó per facilitar amb els seus vots el procés independentista, presó eludible amb fiança per a Ramona Barrufet i deixar lliure el diputat de CSQP Joan Josep Nuet.

Segons han informat a Efe dos fonts presents a la vista, la Fiscalia ha sol·licitat la mesura cautelar més dura per a quatre dels investigats pel Suprem per rebel·lió, sedició i malversació en la línia de la posició mantinguda la passada setmana a l'Audiència Nacional durant la declaració dels exconsellers del Govern.

Ho ha fet malgrat que Forcadell i la resta de membres de la Mesa han acatat davant del jutge l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i han reconegut que la declaració unilateral d'independència del 27 d'octubre no tenia efectes jurídics, sinó caràcter simbòlic.

Els fiscals han demanat que es deixi lliure sense mesures cautelars Nuet, que ha acreditat que va votar en contra de la tramitació de la declaració malgrat que en la querella de la Fiscalia se l'acusava de fer-ho a favor.

En el cas de Barrufet, que era secretària quarta de la Mesa se sol·licita presó eludible amb fiança de 50.000 euros.

tracking