SEGRE

Finalitza després de més de dos hores l'interrogatori a Forcadell al Suprem

Ha respost a totes les parts, inclosa la Fiscalia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha finalitzat cap a les 12.00 hores la seua declaració com a investigada davant del Tribunal Suprem, on durant poc més de dos hores ha estat interrogada en una sessió en la qual ha respost a totes les parts, inclosa la Fiscalia.

Forcadell ha començat la seua compareixença davant el magistrat del Tribunal Supremo Pablo Llarena a les 9.50 hores i ha finalitzat la seua declaració cap a les 12.00 hores, moment en què el jutge ha concedit una aturada, abans de prosseguir amb la resta d’interrogatoris els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament, començant amb Lluís María Corominas, han informat Efe fonts judicials.

Després de la declaració de Forcadell, i abans de reprendre els interrogatoris amb Corominas, no s’ha celebrat cap vista en la qual la Fiscalia pugui demanar mesures cautelars per a la imputada, segons les fonts.

A diferència de la que va fer en els seus dos interrogatoris previs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el desembre de 2016 i el maig de 2017, Forcadell ha optat avui per respondre a les preguntes de totes les parts, inclosos els fiscals presents en la seua declaració, Consol Madrigal i Fidel Cadena.

A més de Forcadell, també estan previstos per avui els interrogatoris a uns altres cinc membres de la Mesa querellats: Lluís Maria Corominas -que va abandonar la Mesa el passat 25 de juliol-, el seu substitut en aquest organisme del Parlament, Lluís Guinó, i Ramona Barrufet, els tres del (PDeCAT), així com Anna Simó (ERC) i Joan Josep Nuet (CSQP).

Les declaracions dels sis se les repartiran, per parelles, quatre fiscals, que són, a més de Madrigal (exfiscal general de l’Estat) i Cadena, l’exfiscal en cap de la Audiencia Nacional Javier Saragossa i Jaime Moreno. Aquests dos últims han arribat al Suprem quan Forcadell ja estava declarant.

Els sis membres de la Mesa del Parlament estan sent investigats per rebel·lió, sedició i malversació per facilitar amb els seus vots el procés independentista, concretament per admetre a tràmit les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica (en el ple del 6-7 de setembre) i la resolució d’independència que se’n va aprovar divendres passat 24 d’octubre.

Forcadell i els altres diputats (tots, menys Joan Josep Nuet, de CSQP, són aforats en ser membres de la Diputació Permanent) ja van acudir a declarar al Suprem fa una setmana, però el jutge va ajornar fins avui les citacions perquè poguessin estudiar la causa, i des d’aleshores tots ells s’han mantingut sota vigilància policial.

Forcadell, en la seua arribada al Tribunal Suprem.

Forcadell i els membres de la Mesa arriben al Suprem a declarar per rebel·lióEFE

tracking