SEGRE

POLíTICA

Rajoy garanteix respecte a les decisions dels jutges li "agradin més o menys"

Rajoy garanteix respecte a les decisions dels jutges li

Rajoy garanteix respecte a les decisions dels jutges li "agradin més o menys"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha garantit aquest dijous el respecte a totes les decisions judicials encara que li "agradin més o menys" i, per això, ha evitat pronunciar-se sobre el que pot decidir el Tribunal Suprem després de la declaració dels membres de la Mesa del Parlament.

Rajoy ha expressat aquest respecte en declaracions als periodistes abans d’assistir a la cerimònia d’investidura del president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, com a doctor honoris causa per la Universitat de Salamanca.

Preguntat per la decisió que pot adoptar-se avui al Tribunal Suprem amb la declaració de la presidenta del Parlament, Carmen Forcadell, i de la resta de membres de la Mesa d’aquesta cambra, així com pel canvi d’estratègia en aquestes declaracions, el cap de l’Executiu s’ha limitat a ser respectuós amb tot el que s’esdevingui en els tribunals.

Per a ell, com a president del Govern, la millor aportació que pot fer és respectar totes les decisions del poder judicial.

"El que facin avui els membres de la Mesa del Parlament ho respecto i respecto també les actuacions de la Fiscalia i dels jutges i, per descomptat, les seues decisions", s’ha limitat a assenyalar.

Només ha insistit que a ell li correspon prendre les decisions que són pròpies de l’Executiu, mentre que el Parlament té la seua comesa i els jutges tenen la funció que marca la Constitució.

"Jo la respecto sigui quina sigui la seua decisió, m’agradin més o menys", ha reiterat.

tracking