SEGRE

El Suprem preveu ordenar avui la llibertat de Forcadell

La defensa ha iniciat a primera hora del matí els tràmits per entregar els 150.000 euros

Carme Forcadell, a la seua arribada al Tribunal Suprem aquest matí.

El jutge decreta presó amb fiança de 150.000 euros per a Forcadell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de la presidenta de Carme Forcadell ha iniciat des de primera hora del matí d’avui els tràmits per al pagament de la fiança de 150.000 euros que el Suprem li va imposar ahir com a condició per deixar-la en llibertat, per la qual cosa l’alt tribunal podria ordenar la seua sortida de presó avui mateix.

Forcadell, que va forjar el seu lideratge en l’independentisme al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha passat la nit a la presó d’Alcalá Meco, de la qual sortirà avui, segons fonts del Suprem, si efectivament es comprova el pagament de la fiança.

L’advocat defensor, Andreu Van Den Eynde, va acudir al tribunal a primera hora del matí, cap a les 08.30 hores, i ha romàs en ell, vigilant els tràmits del pagament, unes dos hores, després de la qual cosa ha abandonat la seu judicial sense voler aportar dades als periodistes congregats a la porta del Suprem.

A l’interior del tribunal segueix encara el procurador de la defensa seguint el procés per consignar la fiança en els termes definits per l'auto de mesures provisionals que va firmar ahir l’instructor de la causa, el magistrat Pablo Llarena.

Una vegada hagi quedat establerta la formalització del pagament, Llarena firmarà l’ordre de llibertat, que al seu torn serà transmesa a l’Administració Penitenciària perquè Forcadell pugui sortir de presó.

El Suprem va enviar ahir a presó preventiva Forcadell pel seu lideratge en el procés independentista. Tanmateix, com ella es va desmarcar de la via unilateral per a la independència, li va fixar l’esmentada fiança de 150.000 euros que li permetrà sortir de la presó.

A més, el magistrat del Supremo Pablo Llanera va decidir ahir deixar en llibertat sota fiança de 25.000 euros els altres quatre membres sobiranistes de la Mesa del Parlament, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó i Ramona Barrufet (del PDeCAT) i Anna Simó (ERC). Juntament amb això, va deixar en llibertat a Joan Josep Nuet (CSQP), l’únic dels imputats que va votar en contra de tramitar la declaració d’independència del passat 27 d’octubre.

tracking