SEGRE

POLÈMICA COMISSIÓ EUROPEA

La UE es prepara davant la possible caiguda de May

La renúncia de la ministra Piti Patel hauria debilitat el Partit Conservador || La inquietud agreuja les negociacions del Brexit

La primera ministra britànica en una imatge d’arxiu.

La primera ministra britànica en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders de la Unió Europea s’estarien preparant davant de la possible caiguda de la primera ministra britànica, Theresa May, després de la dimissió de Piti Patel com a ministra de Cooperació Internacional, segons va publicar ahir el diari The Times.<![CDATA[La renúncia de Patel arran d’un escàndol sobre reunions no autoritzades amb alts càrrecs del Govern d’Israel va ser la segona en tot just set dies, després que dimitís la setmana passada Michael Fallon al capdavant de la cartera de Defensa. I és que hi hauria inquietud a Brussel·les per la possibilitat que hi hagi un canvi en el lideratge del Partit Conservador de May o noves eleccions, que portarien a una victòria laborista, en vista de l’actual inestabilitat del Govern de May.

Un líder europeu, la identitat del qual el diari no revela, el va informar que els funcionaris de la UE planegen aquestes dos possibilitats, mentre continuen les negociacions a Brussel·les sobre la sortida del Regne Unit del bloc europeu, prevista per al març del 2019. “Hi ha una gran dificultat del lideratge al país”, va assenyalar aquest líder europeu, mentre afegia que “el Regne Unit és molt feble i aquesta debilitat de Theresa May fa que les negociacions [sobre el Brexit] siguin més difícils”.

Unes noves eleccions portarien a la victòria del partit laborista i la derrota de la líder britànica

De moment, totes les opcions s’avaluen a Brussel·les, inclosa una sortida britànica de la UE desordenada i sense acord o revertir la decisió del Brexit amb la convocatòria de noves eleccions generals. En substitució de Patel, la líder britànica va nomenar ahir la diputada Penny Mordaunt com a nova ministra de Cooperació Internacional. Amb aquest nomenament, la cap de l’Executiu manté l’equilibri de gèneres al seu Gabinet.

Així mateix, la Unió Europea va iniciar ahir les seues discussions per preparar un eventual pas a la segona fase de les negociacions amb el Regne Unit però ho farà “sense urgència” si la capital del Regne Unit no dóna d’aquí a finals del mes de novembre els passos necessaris per pactar la factura de sortida i els drets dels ciutadans comunitaris.

tracking