SEGRE

Rivera: "Que Forcadell hagi declarat la veritat és un punt d'inflexió"

Ciutadans demanarà avui al Congrés que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, doni explicacions de la "situació de caos" que es va viure en la gandula general

Albert Rivera

Rivera: "Que Forcadell hagi declarat la veritat és un punt d'inflexió"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha aplaudit que l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i altres membres de la Mesa de la Cambra hagin començat a "dir la veritat" perquè suposa "un punt d’inflexió" en la crisi de Catalunya per "desfer la troca" del relat independentista. Encara que respongui a una estratègia judicial, Rivera creu que el fet que ahir Forcadell acatés davant del jutge l’article 155 i donés només un valor simbòlic a la declaració d’independència és "un reconeixement de la veritat" -ha insistit en una entrevista a RNE- si bé ha lamentat que no els ho digués també als catalans. "És important reconèixer-lo perquè sinó vivim en un món de Matrix", ha insistit Rivera en aventurar que avui molts independentistes s’hauran adonat que Catalunya ni és una república independent i Carles Puigdemont "no és en l’exili sinó fugit".

Sobre la incidència que pot tenir per rebaixar la tensió el fet que el jutge del Tribunal Suprem dictés presó eludible sota fiança per a Forcadell i alguns membres de la Mesa, Rivera pensa que hi ha una excessiva preocupació per evitar "que no s’enfadin" els que han vulnerat la legalitat quan el que s’hauria d’atendre és que "no s’emprenyin" els qui sí que acaten les lleis. "Alguns estan enfocant malament aquest assumpte", ha retret Rivera, assegurant haver vist gent "indignada" pel bloqueig de carreteres i d’estacions del AVE a Catalunya en la jornada de vaga de dimecres perquè ningú no ha fet "res" per impedir-ho.

Per això, Ciutadans demanarà avui al Congrés que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, doni explicacions de la situació de caos que es va viure aquell dia. Rivera ha parlat també de les llistes electorals dels rivals de Ciutadans el 21-D i ha començat per afirmar que veu com una "oportunitat" electoral per al seu partit que els socialistes catalans hagin incorporat a les seues llistes a membres d’Uniò perquè d’aquesta manera queda clar que "el PSC torna a fer de PSC". És un partit nacionalista "de facto", ha subratllat el líder de Cs amb l’objectiu de reeditar un altre tripartit amb ERC, retraient als socialistes que hagin incorporat a les seues files als qui han estat part del problema de la crisi catalana.

No obstant això, Rivera ha reiterat que buscarà el suport de les forces contràries a la independència: "Si la nit electoral hi ha un vot mes dels constitucionalistes, cal sumar", ha defensat.

De la decisió que han pres ERC i el PDeCAT de presentar-se separats, ha assegurat que el que "li agrada" és que es vegi a les urnes "el cost" del que ha fet Puigdemont, pronosticant que baixarà dels 29 escons que té ara l’antiga Convergència.

En tot cas, no veu que tingui "cap incentiu" votar la llista "dels fugitius, del tres per cent i d’un partit pràcticament descompost" que s’ha radicalitzat per abocar-se al separatisme, fracturant la societat catalana.

D’altra banda, ha lamentat que Barcelona pugui perdre l’oportunitat de ser la seu de l’Agència Europa del Medicament -es decidirà el dia 20- o que el Mobile World Capital abandoni la ciutat "per culpa del separatisme", una cosa que seria una nefasta notícia, ha subratllat.

tracking