SEGRE

ELECCIONS

Forcadell s’inclina per no repetir com a candidata les eleccions del 21D

Forcadell s'inclina per no repetir com a candidata les eleccions del 21D

Forcadell s'inclina per no repetir com a candidata les eleccions del 21DEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’inclina per no repetir com a candidata les eleccions del 21 de desembre, per la qual cosa probablement no formarà part de la llista d’ERC, segons fonts republicanes.

Una altra de les integrants republicanes de la Mesa del Parlament, la secretària Anna Simó, ja ha confirmat a Twitter que no repetirà en la llista d’ERC, perquè, segons diu, va prendre la "decisió personal" fa més de dos anys que la legislatura que acaba el 21D seria l’última.

El Consell Nacional d’ERC s’ha reunit avui a Barcelona per tancar una primera llista provisional de la qual s’han donat a conèixer alguns noms.

La candidatura estarà encapçalada pel vicepresident del Govern cessat, Oriol Junqueras, a presó preventiva, i seran integrants els altres consellers republicans a la presó o a Bèlgica.

En canvi, Carme Forcadell, que va ingressar al Parlament com a diputada independent de Junts pel Sí -encara que afavorida per ERC- a les eleccions de 2015, aquesta vegada s’inclina per no repetir després de la seua primera legislatura parlamentària.

A l’espera que es tanqui la llista definitiva, fonts d’ERC han indicat EFE que Forcadell probablement no serà candidata, encara que han deixat clar que la decisió depèn d’ella.

La presidenta del Parlament va sortir ahir de presó després de passar una nit després d’abonar la fiança imposada pel jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena.

El jutge va acordar enviar a presó sota fiança Forcadell pel seu lideratge en el procés independentista i després de desmarcar-se de la via unilateral per a la independència en l’últim torn de paraula.

tracking