SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIÓ

May posa data al Brexit: el dia 29 de març del 2019

Brussel·les dóna dos setmanes a Londres per concretar el cost || La factura, Irlanda i els drets ciutadans, els esculls

Els negociadors del Brexit, David Davis i Michel Barnier.

Els negociadors del Brexit, David Davis i Michel Barnier.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va confirmar ahir que la sortida del país de la Unió Europea es materialitzarà a les 23.00, hora britànica, del 29 de març del 2019, segons va fer saber la mandatària en un article per al diari britànic The Telegraph.

“Que ningú dubti de la nostra determinació o qüestioni el nostre propòsit que el Brexit està passant”, va escriure la primera ministra, que va quedar debilitada al perdre la majoria absoluta a les eleccions generals del juny passat.

L’autor de l’article 50 assegura que és possible revertir el Brexit en qualsevol moment

Aquesta és la data que apareixerà en el projecte de llei sobre el Brexit que es debatrà la setmana que ve al Parlament i que, una vegada aprovat, autoritzarà la desconnexió del país de la Unió Europea. La primera ministra va advertir que no es tolerarà “des de cap costat utilitzar el procés d’esmenes a aquest projecte de llei com a mecanisme per bloquejar la voluntat democràtica del poble britànic a l’intentar alentir o aturar la nostra sortida de la Unió Europea”, va agregar.

Al seu torn, la UE va donar al Regne Unit dos setmanes perquè aclareixi la seua postura sobre els drets dels ciutadans, la frontera irlandesa i l’acord financer, abans de passar a la segona etapa de negociació del Brexit al desembre, i per la seua banda Londres va mostrar reserves sobre els plans de Brussel·les per a Irlanda.

“La meua resposta és ”, va dir el negociador de la Unió Europea per al Brexit, Michel Barnier, a la roda de premsa posterior a la sisena ronda de discussions sobre la sortida britànica de la UE, al ser preguntat si necessitava els aclariments en els pròxims catorze dies per recomanar als líders dels Vint-i-set l’inici de les converses sobre la futura relació.

Per la seua part, John Olav Kerr, l’expert legal que va redactar l’article 50 del Tractat de Lisboa que ha activat el Govern britànic per abandonar la UE, va assegurar que el protocol de sortida pot ser cancel·lat en qualsevol moment i que Theresa May està “confonent” la població.

tracking