SEGRE

ESNOTICIA

El carrer crida llibertat

Centenars de milers de persones exigeixen la sortida de la presó dels exconsellers i els Jordis

La manifestació va comptar amb la participació de castellers, com a símbol de la unitat i l’esforç col·lectiu, a la capçalera de la marxa.

La manifestació va comptar amb la participació de castellers, com a símbol de la unitat i l’esforç col·lectiu, a la capçalera de la marxa.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers del centre de Barcelona es van tornar a convertir ahir en l’escenari de la reivindicació de centenars de milers de catalans, 750.000 segons la Guàrdia Urbana (l’organització no va facilitar xifres), per reclamar la posada en llibertat dels membres del Govern i els Jordis. Més de 5.000 lleidatans van participar a la marxa.

Milers de persones –750.000, segons la Guàrdia Urbana– es van manifestar ahir a Barcelona per exigir la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i dels vuit exconsellers que estan a la presó. La marxa, per a la qual les entitats sobiranistes van contractar més de nou-cents autocars de tot Catalunya, va estar encapçalada per cares visibles del sobiranisme i familiars dels dirigents empresonats. Hi havia dos pancartes en les quals es llegia “Llibertat presos polítics” i “Som república”. Entre les absències, la de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que no va assistir-hi per recomanació del seu advocat. Sí que hi era Joan Josep Nuet, exmembre de la Mesa del Parlament, que dijous va quedar en llibertat provisional després de declarar davant del Tribunal Suprem. Van anar-hi líders dels partits independentistes PDeCAT, ERC i la CUP, així com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre d’altres.

Entre les proclames més corejades, “Puigdemont, el nostre president i “Llibertat presos polítics”. Una bona part dels manifestants portava estelades i pancartes amb lemes com “Prou humiliacions, prou mentides”, “Exigim respecte i dignitat”, “Units més que mai defensarem el nostre govern legítim” o “SOS Democracy”.

A mesura que es feia fosc, van anar encenent les llanternes dels telèfons mòbils enfocant-los cap al cel per produir un efecte lluminós sobre la multitud de persones que omplien el carrer Marina i els voltants. “La vostra llum ens arriba fins a Brussel·les i il·lumina el camí que hem de seguir recorrent. Sou la nostra força”, afirmava a la xarxa social Twitter Carles Puigdemont.

L’acte va acabar amb missatges dels empresonats a favor de la unitat i “no defallir”. Oriol Junqueras considera els exconsellers “caps de turc” de l’Estat per “advertir” tots els independentistes que “si no són submisos i obedients”, els “arruïnarà” les vides.

La manifestació va comptar amb la participació de castellers, com a símbol de la unitat i l’esforç col·lectiu, a la capçalera de la marxa.

La manifestació va comptar amb la participació de castellers, com a símbol de la unitat i l’esforç col·lectiu, a la capçalera de la marxa.ÍTMAR FABREGAT

tracking